Nej, Berndt Svensson, vd på det kommunala fastighetsbolaget Higab, vill inte säga rätt ut att det är sluthoppat på övre norra läktaren, där hemmalagets klack huserar. Men det är det. Det finns enligt Berndt Svensson inga tekniska lösningar på problemen med de kraftiga vibrationerna när glada supportrar hoppar i takt på kombiläktaren.
– Det får oönskade effekter på grannfastigheterna, säger Berndt Svensson.
Porslin klirrade
Det var när IFK Göteborg spelade ut Djurgården i april i år, som problemen uppdagades på allvar. Boende i närheten märkte hur glas och porslin i köksskåpen klirrade betänkligt, taklampor började pendla fram och tillbaka och hur hela huset rörde sig.
– Den yttersta konsekvensen för Gamla Ullevi är att vi bara kan ha 3 800 ståplatser kvar, säger Berndt Svensson.
Det vill säga de ståplatser som finns på nedre läktarna i båda kortändor av arenan. Så följden blir att antingen är det sluthoppat eller så måste Blåvitts klack flytta.
– Om vi skulle ha tagit med det här med en hoppande hejaklack i byggplanerna så hade vi varit tvungna att bygga arenan i Angered direkt på berget, säger Berndt Svensson.
Omöjligt att sluta hoppa
IFK Göteborgs styrelseordförande Kent Olsson håller inte med om att det inte finns några tekniska lösningar på problemet. Man har långt ifrån uttömt alla möjligheter.
– Vi måste få igång ett arbete för att undersöka; kan det finnas andra tekniska lösningar. Och det är ett arbete som måste få ta tid och vara transparent. Hela den processen måste ske tillsammans med supporterklubben, säger Kent Olsson.
Att från klubbens håll gå in och kommendera supportrarna att sitta ner på läktaren och sluta hoppa är omöjligt, menar Kent Olsson.
– Det gör vi bara inte. Det här handlar om positiva glädjeyttringar. Skulle vi be våra supportar att sluta med det?
Att det skulle komma som en överraskning för byggherren och de som planerade Nya Ullevi, att supportrar hoppar på läktaren tycker Kent Olsson bara är snack.
– Jag hävdar att man visste det från början.