Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Notan för nya Handels: En halv miljard kronor

Så här ska Nya Handels se ut.
Illustration: JOHANNES NORDLANDER ARKITEKTUR + ARUP

Statliga bolaget Akademiska hus satsar över en halv miljard kronor på tillbyggnaden av Handelshögskolan i Göteborg. 

– Jag hoppas byggnaden kommer tillföra något till platsen, att den har både pondus och att den är praktfull snarare än modern, säger Cathrine Gerle, projektchef på Akademiska hus, till Göteborgs-Posten.

Planeringen för Handelshögskolans nya lokaler har pågått i flera år. Johannes Norlander Arkitektur vann tävlingen om utformningen. Nu står det klart att Akademiska hus satsar 529 miljoner kronor på bygget.

– Ur ett byggperspektiv är det en utmaning att bygga i en sån trång innerstadsmiljö, det är en svår arbetsplats med intilliggande spårvagnstrafik och problematiskt att hitta etableringsytor. Det påverkar i sin tur kostnaden och gör det lite dyrare, säger Cathrine Gerle till tidningen.

Byggnaden ska stå klar 2025

Den nya byggnaden omfattar åtta våningsplan. Det kommer bland annat att byggas en ny huvudentré, två hörsalar, kontor och kafé. Den nya byggnaden ska samla hela fakulteten under ett tak. 

”Vi bygger med tanke på framtiden, både genom höga hållbarhetskrav, men också genom att göra lokalerna flexibla och möjliga att förändra över tid och på så vis underlätta Handelshögskolans framtida utveckling”, skriver Magnus Huss, marknadsområdesdirektör vid Akademiska Hus, till tidningen.

Den nya byggnaden för Handelshögskolan ska stå klar 2025.