Den 28 november kördes 14-åriga Noraldin ihjäl framför ögonen på sina vänner i Trollhättan. Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTODen 28 november kördes 14-åriga Noraldin ihjäl framför ögonen på sina vänner i Trollhättan. Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO
Den 28 november kördes 14-åriga Noraldin ihjäl framför ögonen på sina vänner i Trollhättan. Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO
Personer samlades vid platsen för att minnas Noraldin. Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTOPersoner samlades vid platsen för att minnas Noraldin. Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO
Personer samlades vid platsen för att minnas Noraldin. Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO
Noraldins fotbollstränare berättar att pojken alltid hade ett leende och glimten i ögat. Foto: Robert BetzehagNoraldins fotbollstränare berättar att pojken alltid hade ett leende och glimten i ögat. Foto: Robert Betzehag
Noraldins fotbollstränare berättar att pojken alltid hade ett leende och glimten i ögat.  Foto: Robert Betzehag

Noraldin, 14, ihjälkörd framför sina kompisar

Publicerad

 

 

Noraldin, 14, blev ihjälkörd framför ögonen på sina kompisar. 

Föraren smet – och polisen saknar någon misstänkt för den fruktansvärda olyckan.

Nu berättar Noraldins mamma om familjens sorg och ovissheten kring vad det egentligen var som hände.

– Jag är säker på att det kommer att komma fram, säger mamman. 

Det var kvällen den 27 november som 14-årige Noraldin – enligt polisens uppfattning – blev påkörd av en bilist i Trollhättan.

Pojken var på väg hem från träningen när han hittades svårt skadad och hans liv gick inte att rädda. Sorgen har sedan dess varit stor i Trollhättan och många har deltagit i familjens sorg.

– Det är något som vi uppskattar mycket, berättar pojkens mamma.

Noraldins mamma har tidigare berättat om sorgen efter att ha förlorat sin son.

– Han var otroligt omtyckt, både äldre och yngre tyckte om honom. Han var oerhört social och hade lätt för att umgås med andra. Men nu är han borta från mig, sade hon då, samtidigt som hon vädjade om allmänhetens hjälp.

 

LÄS MER: Mammans sorg: "Nu är han borta"

 

Men trots att det har gått en vecka sedan händelsen har polisen fortfarande ingen misstänkt. 

– Vi har inte hört något nytt egentligen. Men vi har pratat med polisen som berättar för oss vad som händer. Vi väntar nu på obduktionen för att få svar på vad som hände. Polisen säger att bilden kan klarna först när vi får svar där, berättar mamman.

Polsien har ännu inte någon misstänkt för smitningsolyckan.Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO

Thord Persson, utredare vid polisen i Trollhättan och Vänersborg, bekräftar att man ännu inte har någon misstänkt.

– Vi jobbar enträget, men har fortfarande inte hittat någon misstänkt, säger Persson.

Kan finnas vittnen som inte trätt fram

Polisen ska dock ha fått in tips och Noraldins mamma säger själv att det kan finnas personer som har sett eller hört något – men som inte har trätt fram.

– Ungdomarna pratar mycket, du vet hur det är. Men folk pratar inte omedelbart, det kan finnas folk som vet mer. Men jag är säker på att det kommer att komma fram, säger mamman.

Enligt Thord Persson, har man tillsatt stora resurser för att få tag på personen bakom det som man fortfarande undersöker som en smitningsolycka.

 

LÄS MER: Pojke död efter trafikolycka i Trollhättan – polisen jagar smitare 

 

– Enligt de uppgifter vi fått av pojkens kamrater som var med vid olyckan ska personen i bilen klivit ur en stund, för att sedan sätta sig och köra därifrån igen. Det är de starkaste uppgifterna vi har och de vi fortfarande går på, säger Persson.

I samband med olyckan hördes Noraldins kamrater, men de var då chockade och förhören fick hållas kort.

– Vi har vid senare tillfälle återkommit till hans kamrater och hållit längre förhör, tillsammans med bland annat vårdnadshavare, för att försöka få en klarare bild, säger Thord Persson.

Polisen har förhört 47 personer

Thord Persson säger att man har hört totalt 47 personer, och utredningsarbetet fortsätter, bland annat genom dörrknackning och fotarbete i området.

– Vi har några riktigt duktiga områdespoliser med god lokalkännedom och de uppdateras löpande om vi får ny information, och hör sig för för att närma sig en lösning, säger Persson.

Av mamman beskrivs Noraldin som en omtyckt och social person. "Men nu är han borta från mig", säger hon.Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO

 

 

LÄS MER: Krisarbete på skolan efter pojkens död

 

Efter Noraldins död hölls en manifestation i Trollhättan, en av de medverkade var hans fotbollstränare Dejan.  

– Han hade alltid ett leende och glimten i ögat, vi tyckte väldigt mycket om honom. Det är en jättestor tragedi. Det här är väldigt tungt för killarna, säger han.

Dejan var Noraldins fotbollstränare. Foto: Skoftebyns IF
Relaterade ämnen
Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER