Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nöjesveckan i Göteborg

Foto: MAR/CAPITAL PICTURES / MEGA / MAR/CAPITAL PICTURES / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY
Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

Just nu kryllar det av julshower, konserter och julbord i stan så det råder ingen brist på utbud i nöjeslivet. Vi har valt ut fem saker som sticker ut lite extra under veckan som kommer.

1. "Julbingo" på Scandic Opalen

För er som vill ha något annat än julsånger och finstämd adventsstämning är ett hett tips att styra kosan till Scandic Opalen där Peter Apelgren och Niklas Andersson bjuder in till "Julbingo". Det lär bli drastiska skämt så bered er på att sätta julskinkan i halsen.

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android.

2. Dregen på "Sticky Fingers"

Foto: ROGER TILLBERG / STELLA PICTURES ROGER TILLBERG

För er som såg Dregen och Jill Johnson i "Jills veranda" på SVT i veckan och är sugna på att uppleva en liveshow kommer chansen redan nu i veckan. Fredagen den 1 december ställer sig Dregen med band på "Sticky Fingers" scen. Dregens soloalbum kom redan 2014 men än så länge har turnén med "Backyard Babies" och "The Hellacopters" stått i vägen för fler soloshower. 


LÄS MER: Göteborgs bästa hotell – enligt gästerna själva 

3. "The Sounds" på Pustervik

Missa inte "The Sounds" med Maja Ivarsson i spetsen när de kommer till Pustervik den 

Foto: MARCO UGARTE / AP TT NYHETSBYRÅN

"The Sounds" bildades i Helsingborg redan 1999 har bland annat släppt hitsen "Hit Me!" och  "Living in America". Nu är bandet högaktuella med en ny EP och spelningar både utomlands i Sverige.

4. "Finland 100 år" på Konserthuset

I firar Finland sin självständighet. 100-årsjubileumet uppmärksammas av Göteborgs Symfoniker den 6/12. Det blir finsk musik: Sibelius, Wennäkoski och Rautavaara. dirigerar gör Dalia Stasevska.


5. Europe i Lisebergshallen

Foto: MAR/CAPITAL PICTURES / MEGA / MAR/CAPITAL PICTURES / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY

De svenska rocklegendarerna kommer till Göteborg den 7/12. Med en låtlista som "The final countdown", "Carrie" och "Rock the night" är 80-tals rockarna nu ute på ny turné och ny platta. Nu är det alltså göteborgarnas tur när Joey Tempest och gänget kommer till Lisebergshallen.