Bästa tipsen inför nöjesveckan i Göteborg

Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON
Foto: TT / TT NYHETSBYRÅN SCANPIX
Foto: PER BROMAN / EXP

Vilken vecka! Hela Posthotellet blir nattklubb i helgen när Alesso och Sebastian Ingrosso tar över ruljansen, dessutom blir det brittisk pop tack vare trion Saint Etienne på Stora Teatern och på Konserthuset hyllas Nina Simone. Och det är bara några godbitar ur veckans nöjesutbud.

1. "Take over" med Alesso och Sebastian Ingrosso på Posthotellet

Under 48 timmar i helgen, den 20 – 21 oktober,  förvandlas Posthotellet till en enda stor klubb. Hela hotellet kommer ägnas åt dansmusik och fest under hela helgen. Clarion Hotel Post kommer alltså stänga för allmänheten och göras om till en nattklubb med DJs som Alesso och Sebastian Ingrosso i spetsen.


2. Orgelfestival i Göteborg

Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Me start den 20 oktober och en vecka framåt arrangerar orgelakademin Göteborgs Orgelfestival. Det blir runt 30 konserter, föreläsningar och diskussioner under festivalen. Arrangemangen är utspridda främst i kyrkorum som Domkyrkan, Backa kyrka, Oscar Fredriks kyrka, Konserthuset, Vasakyrkan, Älvsborgs kyrka och Örgryte nya kyrka.

LÄS MER: Göteborgs bästa hotell – enligt gästerna själva 

3. "A tribute to Nina Simone" på Konserthuset


På måndag samlas en rad artister i Konserthuset för en hyllning av Nina Simones odödliga låtar. Nina Simone är berömd för sina låttolkningar som blivit moderna klassiker. Viktoria Tolstoy, Karin Hammar, Ida Sand, Max Schultz, Niklas Fernqvist och Fredrik Rundqvist står på scen och vi kan nog förvänta oss en personlig tolkning av bland andra "My baby just cares for me" .

3. "Saint Etienne" på Stora Teatern

På tisdag gästar det brittiska popbandet "Saint Etienne" Stora Teatern. I början av 1990-talet blev den brittiska indie-trion kända för sin speciella stil som kombinerade 60-tal och pop.  "Saint Etienne" med sångerskan Sarah Cracknell i spetsen släppte sitt senaste album "Home Counties" i somras och är nu alltså ute på turné igen.


5.  Timo Räisänen på Pustervik

Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

”Fear No Darkness Promised Child” och ”Sweet Marie” är bara ett par av Timo Räisänens alla hits. Det har hunnit bli sju skivor, en guldmick och ett gäng spelningar genom åren. I höst är han tillbaka med en sprillans ny skiva och turné. På onsdag har det blivit Göteborg och Pusterviks tur.