Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

West pride tvingas flytta – på grund av Håkankonsert

Håkan Hellström gör fyra spelningar på Ullevi sommaren 2020. Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN
West Pride tvingas flyttas eftersom festivalen krockar med Hellströms konserter. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Nästa sommars stora Ullevikonserter med Håkan Hellström råkar krocka med West Pride. 

Därför väljer arrangörerna nu att byta helg. 

– Det kom som en chock. De hade kunnat prata med oss innan, säger Emma Gunterberg Sachs, ansvarig för West Pride, till GP. 

Det är Göteborgs-Posten som först rapporterar om att hbtq-festivalen tvingats byta helg på grund av Håkan Hellströms konserter. Tanken var att festivalen skulle hållas den 10-14 juni, 2020. 

Men den 12 och 13 juni (fredagen och lördagen) spelar Håkan Hellström två av sina fyra konserter på Ullevi. 

– Våra festivaldatum har varit officiella hela sommaren och Håkankonserterna kom som en chock för oss. Det var ingenting som vi visste om eller ens hade blivit tillfrågade om, säger Emma Gunterberg Sachs, verksamhetsansvarig på West Pride, till tidningen. 

West Pride har nu tidigarelagt sin festival som istället arrangeras den 3-7 juni. 

Hålls på nationaldagen istället

Anledningen till att man inte kan ha både festivalen och Håkankonserter samma datum, sägs vara att hotellrummen blir fullbokade. Dessutom, säger arrangören Emma Gunterberg Sachs, blir festivalerna en ”Håkanfestival” om artisten spelar samtidigt. 

På det här sättet behöver ingen välja mellan pridefestivalen och Håkankonserten. 

Prideparaden 2020 kommer att avgå från Slottsskogen på nationaldagen. Det tycker dock Emma Gunterberg Sachs är något positivt. Till Göteborgs-Posten säger hon: 

– Vi får möjlighet att lyfta mänskliga rättigheter och viktiga hbtq-frågor i samband med Sveriges nationaldag. Förhoppningsvis kan vi även samarbeta med arrangemanget i Slottsskogen där våra nya medborgare hälsas välkomna.

Håkan Hellström spelar, förutom i juni, även den 28 och 29 augusti. På tisdagsmorgonen rapporterade GT att extrabiljetter till konserterna släpps den 28 september, klockan 10.00. 

 

LÄS MER: Extrabiljetter släpps till Håkans konserter