Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

West Pride flyttar in i Eriksbergshallen i höst

Under förra årets Pridevecka förklarade Försvarsmakten, Lärarförbundet och Vårdförbundet vad Pride betyder för dem.
Senast prideparaden tågade genom Göteborg var 2019.
Foto: HENRIK JANSSON
Under 20 september till den 3 oktober äger West Prides flaggperiod rum: ”Då ska hela staden och regionen vaja med regnbågsflaggor”, skriver de i ett pressmeddelande.
Foto: SHUTTERSTOCK / EN MAN HAR PÅ LÖRDAGSFÖRMIDDAGEN HITTATS KNIVSKURE

West Pride siktar på att kunna genomföra sin festival till hösten.

Under helgen den 2-3 oktober kommer man att öppna sin ”Pride park” – det här året i Eriksbergshallen.

 – Det känns oerhört viktigt att kunna erbjuda en säker mötesplats efter så lång tid av isolering, vilket i synnerhet har drabbat många hbtqi-personer hårt, säger Petra Johansson, ordförande West Pride, i ett pressmeddelande.

Förra året tvingades West Pride att ställa in sin festival på grund av pandemin.

Man uppmanade ändå till att uppmärksamma flaggperioden, alltså att hissa prideflaggan under en vecka i slutet av maj och början av juni.

I år äger samma period officiellt rum från den 20 september till den 3 oktober, och avslutas med framträdanden och festivalstämning i Eriksbergshallen. I ett pressmeddelande skriver West Pride att man har ”höga förhoppningar” om att vaccineringen mot coronaviruset ska ha gett sådan effekt att man till hösten äntligen kommer kunna genomföra festivalen igen.

Hallen är optimal för att skapa en festivalkänsla med allt vad det innebär. Dessutom finns möjligheter att skala upp eller ner beroende på hur restriktionerna kring smittspridning ser ut”.

– Vi ser otroligt mycket fram emot att ses fysiskt och att uppleva gemenskap, ett fantastiskt scenprogram och ett häng med både utställare och mat och dryck säger Emma Gunterberg Sachs, verksamhetschef West Pride.

”Säker mötesplats efter lång tid av isolering”

Festivalen kommer också livesändas, ”i den mån det är möjligt”, för de som ändå inte har möjlighet att medverka på plats. 

– Det känns oerhört viktigt att kunna erbjuda en säker mötesplats efter så lång tid av isolering, vilket i synnerhet har drabbat många hbtqi-personer hårt, säger Petra Johansson, ordförande West Pride, i pressmeddelandet.

Den 2 oktober planeras Prideparaden i Göteborg att äga rum i centrala Göteborg, och under hela festivalperioden – 27 september till den 3 oktober – kommer konceptet ”Pride house” att hålla öppet. Då arrangeras seminarier, samtal och utställningar i kulturhusen runt Götaplatsen.

SE MER:

Kronprinsessan Victoria talade på Stockholms digitala prideparad förra året.