Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Way out wests besked: Livesänder spelningar

Way out west har ställts in – men nu meddelar de att spelningar kommer att livesändas digitalt.Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN

I slutet av maj kom beskedet: Way out west ställde in festivalen, till följd av coronapandemin.

Nu kommer en gladare nyhet från Göteborgsfestivalen – delar av den kommer att livesändas på sociala medier.

”Vi kunde inte hålla oss från att arrangera något litet ändå för att stilla festivalabstinensen”, skriver de i ett utskick.

Det såg ut att bli en storslagen festivalhelg i mitten av augusti.

Med bokningar som FKA Twigs, Robyn, Bon Iver och The Strokes, planerade Way out west för årets festivalhelg – men så kom det slutligen oundvikliga beskedet. 

”Varje sommar sedan 2007 har Slottsskogen och Göteborg förvandlats till en plats för oförglömliga konserter, mat, konversationer och människor. Tråkigt nog blir det inte så i år”, skrev festivalen på sin hemsida i slutet av maj.

– Det har varit en process i olika stadier. I början av corona kändes det som att det nog skulle kunna gå över ganska snabbt. Sedan insåg man stegvis att det nog inte var sannolikt med en festival, sa Ola Broquist, en av grundarna, till GP då.

Livesänder elektronisk musik

Nu meddelar Way out west däremot att man väljer att livesända från Dungenscenen, då ordinarie festival egentligen skulle ha ägt rum: 14 och 15 augusti. 

”Det blir som bekant ingen fest i Slottsskogen som det brukar i augusti. Men vi kunde inte hålla oss ifrån att arrangera något litet ändå för att stilla festivalabstinensen”, skriver festivalen i ett utskick.

Det digitala eventet kallas ”Red bull dungen digital”, och kommer att livesändas gratis på Twitch och på Way out wests sociala kanaler. 

Några av artisterna som uppträder är Talaboman, Off the meds och Virginia, men fler kommer att tillkomma, meddelar arrangörerna.

Så tyckte besökarna om förra årets festival

GT:s reporter tog tempen på festivalbesökarna under folkfesten 2019.