Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wadlings eld i öppen spis bakom husbrand

Freddie Wadlings hus började brinna kraftigt på söndagen.Foto: Tommy Pedersen
Här kan man se hur röken stiger mot himlen.Foto: Läsarbild
Christoffer Janson, 20 och brodern Marcus Janson, 13. Deras pappa Ola drog tillsammans med en annan granne ut Freddie Wadling på trappan bort från lågorna.<br>– 40 sekunder senare hördes en kraftig gasexplosion, säger Ola.Foto: Anna Svanberg
Wadling gästade Håkan Hellström under spelningen på Ullevi i somras.Foto: Youtube
Konserten har hyllats av många och Hellström slog publikrekord på arenan.Foto: Youtube
Håkan Hellström och Freddie Wadling blickar ut över publikhavet på 69349 personer.Foto: Youtube
Artisten fördes till sjukhus. Hans skador beskrivs som allvarliga men inte livshotande.Foto: Anna Svanberg
1 / 7

Orsaken bakom branden i den folkkära artisten Freddie Wadlings hus är förmodligen en olyckshändelse.

Artisten uppger själv att han eldade i öppna spisen och att branden sedan spred sig.

– Det är detta han själv berättar för oss på plats på Sahlgrenska och efter den tekniska undersökningen verkar detta vara en rimlig förklaring, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Det var Göteborgs-Posten som först kom ut med nyheten om vad som tros vara orsaken bakom branden i Freddie Wadlings, 62, hus.

En våldsam brand utbröt på söndagen i den folkkäre artistens villa i Långedrag och det var hans grannar som, av allt att döma, räddade artistens liv. Polisens tekniker har sedan branden släckts funnits på plats för att försöka utreda vad som var orsaken till branden och enligt den preliminära rapportern handlar det om en eldningsolycka.

– Allt tyder på att den historia som kollegerna fick till sig av Freddie Wadling när han låg på sjukhuset är sann. Han säger då att han var själv hemma i bostaden och att han eldade papper i den öppna spisen och att sedan ett papper som fått fyr flög ut ur spisen och därmed spred elden vidare i huset och huset blev snabbt övertänt, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Framkom vid kortare samtal

Han berättar vidare att det samtal som hölls med Freddie Wadling inte kan klassas som ett förhör, men att uppgifterna om hur händelseförloppet gått till framkom vid ett kortare samtal på sjukhuset.

– Vi lyckades hålla ett kortare samtal med honom på Sahlgrenska, han var väldigt påverkad av händelsen och av medicineringen och därför gick det inte att hålla ett korrekt förhör, säger Christer Fuxborg.

Han har dock ingen information om artisten fortfarande vårdas för sina skador, eller när vidare förhör kommer att hållas. Men

– Det jag förstått är att han var rejält rökskadad, men jag har ingen information om han lämnat sjukhuset ännu.