Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Viveca Lärns nya projekt – tillsammans med dottern

Arkivklipp där Viveca Lärn berättar om svåra sorgen efter sonen Per Julius död.
Viveca Lärn, 75, har blivit utsedd till Årets Göteborgare 1998 och har även en spårvagn uppkallad efter sig.Foto: ANNA SVANBERG / ANNA SVANBERG GT/EXPRESSEN

Nu kan Viveca Lärn avslöja sitt nya bokprojekt – tillsammans med dottern Maria Näslund.

Boken handlar om 48 platser i Göteborg som betyder mycket för mor och dotter.

– Vi har varit så hemliga med detta men nu kan vi avslöja att boken kommer vara en fin bok med 48 kåserande texter om lika många platser i Göteborg, säger Viveca.

I samband med bokmässan i höst ska boken ”Göteborg alla dagar” släppas. Den är skriven av folkkäre författaren Viveca Lärn tillsammans med dottern och journalisten Maria Näslund.

– Vi har arbetat med denna bok i snart ett år och vi båda två skriver i olika sammanhang. Då kom min dotter på att vi kunde skriva en bok tillsammans så vi bestämde oss för att skriva en bok om staden vi älskar och som snart fyller 400 år. Nu planerar vi att den kommer ut i höst, säger Viveca.

Upplägget är att både mor och dotter har valt ut 24 platser var som betyder mycket för dem. Sedan har de skrivit en kåserande text per plats – kombinerat med fina bilder.

– Vi har varit så hemliga med detta men nu kan vi avslöja att boken kommer vara en fin bok med 48 kåserande texter om lika många platser i Göteborg, säger Viveca.

Inte ens släkt och vänner visste

Platserna kommer de flesta göteborgare känna till, konstaterar Viveca.

– Tre av mina platser kommer vara området Klippan som är himla fint och välbevarat. Sedan Stora Hamnkanalen från Lejontrappan ända ut till Stenpiren. Och Fiskekyrkan, som jag har skrivit en kärleksförklaring till, säger hon.

Viveca Lärn har varit författare på heltid sedan 1973 och har skrivit över 40 barnböcker och flertalet vuxenromaner.Foto: PER WISSING / GT/EXPRESSEN

Projektet har till och med varit så hemligt att knappt släkt och vänner har fått veta om det.

– Min son och min dotters man vet men i stort sett ingen mer. Vi har haft detta för oss själva. Jag har spenderat mycket tid i att ströva omkring på mina platser bara för att ta in dem, så som man gjorde förr, säger Viveca Lärn.