Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Det blir en härlig vecka för den nöjessugne i Göteborg. Pernilla Wahlgren är i stan med sin jubileumsshow och det är premiär både för "Shirley Valentine" med Maria Lundqvist i huvudrollen och Ibsens "Ett Dockhem" på Stadsteatern. Dessutom är det "Öl & whiskymässa" på Svenska Mässan.

1. "Öl & whiskymässa" i på Svenska Mässan

Foto: Pressbild

Med start den 6 april drar årets "Öl & Whiskymässa" igång på Svenska Mässan. 

Under två dagar samlas, experter, utställare och nyfikna besökare för att utbyta kunskap och erfarenheter kring just öl och wisky. Med på mässan finns representanter för mikrobryggerier, whiskydestillerier, importörer och en hel del andra delikatessföretag.

2. Premiär för "Ett dockhem" på Stadsteatern

Foto: Pressbild/Aorta

Den 7 april är det premiär för Ibsens "Ett dockhem" på Stadsteatern. Berättelsen om det till synes perfekta paret Nora och Torvald får återigen liv på scenen. Äktenskapet som minfält är ett tidlöst drama. För regin står Yana Ross och i huvudrollerna ser vi Gizem Erdogan och Jesper Söderblom.

 

3. Pernilla Wahlgren på Draken

Den 7 april kommer Pernilla Wahlgren till Göteborg med sin show:"Kort, glad och tacksam". I en humorföreställning summerar hon 40 år på Sveriges scener. Pernilla har underhållit oss i Melodifestivalen, i musikaler, TV-program och på skiva. Just nu är hon högaktuell i sin egna dokusåpa "Wahlgrens värld" där man kan se henne skoja och gnabbas med bland andra dottern Bianca. Nu när hon är ute på jubileumsturné har hon bland annat Hanna Hedlund med sig på scen.

 

4. "Christopher Wollter & Åsa Fång – Brel möter Piaf" på Stora Teatern

Den 11 april kommer Christopher Wollter och Åsa Fång till Stora Teatern med sin konsertföreställning. Det blir en hyllning till två franska fixstjärnor: Edith Piaf och Jacques Brel.  Åsa Fång och Christopher Wollter sjunger sånger som till exempel "Amsterdam", "La vie en Rose" och "No je ne regrette rien" för att belysa den franska låtskatten. Åsa Fång är skådespelerska och musikalartist och har bland annat varit med i "Rivierans Guldgossar", "Jesus Christ Superstar" och "Miss Saigon". Hon återvänder nu till Edith Piaf efter att tidigare har tolkat Piaf både på skiva och in föreställning på GöteborgsOperan. Christopher Wollter är också han skådespelare och musikalartist med annat "Miss Saigon", "Les Misérables" och "West Side Story" på sin resumé.

 

5. Premiär för "Shirley Valentine" på Lorensbergsteatern

Den 12 april kommer äntligen Maria Lundqvist till Göteborg och Lorensbergsteatern med den hyllade uppsättningen av Willy Russels "Shirley Valentine". Shirleys barn har flyttat hemifrån, hennes förhållande går på tomgång och hon finner att hon tillbringar allt större tid med att tala med väggen. Allt ställs på ända ner hennes väninna Janice vill att hon ska hänga med på semester till Grekland.