Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Ytterligare en fullmatad vecka för den som gillar musik och har vägarna förbi Göteborg. I helgen sprider Clandestino Festival glädje på flera olika scener runt om i stan, dessutom kommer både Molly Sandén och Queens of the Stone Age till Liseberg. För er som är mer sugna på klassisk musik bjuder Göteborgsoperan upp till dans.

1. Clandestino Festival

Foto: SANDRA BROX

Clandestino Festival är tillbaka för 16:e gången. Med fokus på spännande musik från världens alla hörn har festivalen bara blivit mer och mer intressant för varje år som går. Programmet drar igång den 7 juni och håller på ända fram till söndagen den 10 juni. Scenerna är utspridda över hela stan: Pustervik, Oceanen, HPKSM, Världskulturmuseet, Masthuggskyrkan, Gerlesborgsskolan och Gamla Svenneby. På scen kan man spana in Daniel Lemma, Maryam The Believer, Sudan Archives, José González, Oumou Sangare, Stella Chiweshe och Ellen Arkbro.


2. Queens of the Stone Age på Liseberg

Foto: AMY HARRIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Den 9 juni kommer det amerikanska bandet Queens of the Stone Age till Lisebergs stora scen. Bandet består av frontfiguren och grundaren Josh Homme och Troy Van Leeuwen, Michael Shuman, Dean Fertita och Jon Theodore. Queens of the Stone Ages senaste skiva ”Villains” har både fått finfina recensioner och sålt bra både i hemlandet och i Europa.


LÄS MER: Alla sommarens artister på Lisebergs stora scen

3. Carmen på Göteborgsoperan

Den 14 till den 16 juni gästas Göteborgsoperan av Spaniens nationalkompani med sin dansföreställning ”Carmen”.

Det är den svenske koreografen Johan Ingers som ligger bakom ”Carmen” som  hade världspremiär i Madrid 2015. 

Titelrollen dansas av Emilia Gisladottír.

Musiken består av ett kollage av Bizets opera, Sjtjedrins balett och musik av Marc Álvarez.

STUDIO GT NÖJE: Det blir en härlig konsertsommar. Se GT:s bästa tips

4. Molly Sandén på Liseberg


Foto: OLLE SPORRONG

Den 14 juni är det återigen dags för Molly Sandén att besöka Liseberg. Det bli faktiskt den femte gången hon kommer till nöjesparken. I år vill Molly visa upp sin nya sida som artist med låtar från nya albumet ”Större” som är sångerskans första skiva på svenska.

”Alla låtar är skrivna under ett enda år. På den tiden har jag gått igenom allt, botten och toppen. Vissa känslor på skivan ska man kanske inte analysera för mycket, en arg låt betyder inte att jag är så där arg. Inte längre i alla fall” säger hon i ett pressmeddelande.

5. Amadeus Live på Göteborgsoperan

Ur filmen ”Amadeus” av Milos Forman
Foto: ©The Saul Zaentz Company/Warner Bros.

I tre föreställningar med premiär den 8 juni kan den som älskar Mozart verkligen få sitt lystmäte. Då visar Göteborgsoperan Milos Formans filmklassiker ”Amadeus” tillsammans med operans kör och orkester.

Salongen blir alltså en biograf och en konsertsal. Det lär bli maffigt.