Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON

Det bli en intensiv musikvecka med två festivaler, Summerburst och Garden, samt Foo Fighters, Hollywood Vampires, Texas, Mando Diao och dessutom Elvis i symfoniorkestertappning.

1. Summerburst på Ullevi

Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON
Foto: BJORN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN

På fredag och lördag blir det fest igen på Ullevi. Summerburst är tillbaka för sjunde året. På fredag 1 juni är huvudnumret Axwell/Ingrosso och på lördagen den 2 juni avslutar Martin Garrix festivalen. Utöver dessa namn kommer bland andra Armand van Buren, Alan Walker och Will Sparks.


2. ”Elvis – the wonder of you” på Scandinavium

Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN

För den som är intresserade av en helt annan typ av musik än vad som dominerar Ullevi i helgen finns ett alternativ bara ett stenkast bort i Scandinavium fredagen den 1 juni. Då kommer föreställningen ”Elvis Presley - Live on Screen” till Göteborg. Elvis röst uppbackad av en symfoniorkester och en gospelkör.


3. Mando Diao och Hollywood Vampires på Liseberg

Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON

Musikälskaren har mycket att välja mellan den här veckan. Fredag 1 juni kommer Mando Diao till Lisebergs stora scen. Borlängebandet Mando Diao har skämt bort oss med hits ända sedan de bildades i slutet av 90-talet. 

Den 6 juni kommer fler storheter till Liseberg när bandet Hollywood Vampires ställer sig på scen. Bandet består av legendarerna Alice Cooper och Johnny Depp. De har spelat ihop sedan 2015 och vill hylla numera avlidna rockstjärnor från 70-talet.


LÄS MER: Programmet är klart. Alla sommarens artister på Lisebergs stora scen 


4. Foo Fighters på Ullevi

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN

Den 5 juni kommer Foo Fighters tillbaka i Göteborg och Ullevi. När bandet var här förra gången ramlade sångaren Dave Grohl så illa att han bröt foten. Trots det genomförde man konserten. Den här gången hoppas vi på en konsert fri från benbrott. 


STUDIO GT NÖJE: Det blir en härlig konsertsommar. Se GT:s bästa tips


5. INSTÄLLT. Texas på Pustervik

Foto: SVT

OBS! UPPDATERING:
Texas ställer in resten av sin turné på grund av sjukdomDet skotska bandet hade sin absoluta storhetstid i slutet av 90-talet och hade då ett gäng hits som till exempel ”Summer son” och ”Black Eyed Boy”. Sångerskan Sharleene Spiteri har en alldeles egen speciell röst och utstrålning. 


6. Festivalen ”Garden” på Trädgår'n

Foto: WINSLOW TOWNSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Den 6 juni är det premiär för en helt ny festival i Göteborg. Garden är en musikfest på Trädgår'n. Musik, mat och dryck i fin miljön är idén bakom musikfesten. Banden som spelar detta premiärår är: The National, Future Islands och Good Harvest.