Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN

”Romeo och Julia” på Konserthuset, Nina Persson med Medborgargardet på Stadsteatern, Ola Salo med Augustifamiljen och dessutom Icona Pop. Det blir en fullspäckad vecka för den musikintresserade i Göteborg. 

1. Ola Salo & Augustifamiljen på Stora Teatern

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM


Ola Salo och Augustifamiljen bjuder på två kvällar, 9 och 12 maj, på Stora Teatern. Det blir kvällar fyllda av Ola Salos egna hits från tiden med ”The Ark” med Augustifamiljen som uppbackning. Bandet som från var Håkan Hellströms band har på senare år blivit stjärnor i sin egen rätt efter flera säsonger som husband i SVT:s publiksuccé ”På Spåret”. Det lär bli ett pärlband hits och personliga favoriter som levereras från scen dessa kvällar.

2. Icona Pop på Lisebergs stora scen

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Den 10 maj ställer sig den framgångsrika duon Aino Jawo och Caroline Hjelt mer kända som Icona Pop på Lisebergs stora scen. Låten ” I Love It” öppnade dörrar till hela världen och och under 2017 blev gruppen känd för den breda allmänheten i och med att de medverkade i TV4:s ”Så mycket bättre”.

LÄS MER: Programmet är klart. Alla sommarens artister på Lisebergs stora scen

3. "Vinnaren tar allt" på Stadsteatern

Foto: Pressbild Mats Bäcker

 

Nina Persson, Thomas Öberg och Kristin Amparo är bara några som är med i ”Medborgarbandet” som satt upp föreställningen ”Vinnaren tar allt” i Malmö. Nu kommer man till Göteborgs Stadsteater 4, 5 och 6 maj. I föreställningen vrider och vänder man på begreppet medborgare i formen av en politisk kabaret. Det lär bli akrobatik, musik och rykande het samhällsdebatt.

4. Maria Andersson & Nicky William på HAK

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Maria Andersson slog igenom med Sahara Hotnights men har sedan hon lämnade gruppen släppt skivor och turnerat under eget namn.  Tillsammans med sångaren Nicky William kommer hon nu till en konsert som en del av restaurang HAK:s livesatsning den 4 maj.

STUDIO GT NÖJE: Kolla in vårens nöjesutbud på bara några minuter 

5.  Bo Sundström på Lisebergsteatern

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Den 5 maj kommer Bo Sundström utan sin orkester till Göteborg. Det blir hans personliga amerikanska jazzfavoriter på svenska från hans skiva med samma tema.Det blir en hyllning till det tidiga 60-talet med jazz var något av det coolaste man kunde tänka sig.

6. ”Romeo och Julia” på Konserthuset

Den 4 och 5 maj bjuder Göteborgssymfonikerna på kärlek uppe vid Götaplatsen. Det blir Marie Samuelssons ”Afrodite” där Katija Dragojevic är solist samt klassikern ”Romeo och Julia”. Dirigent för kvällen är Mei-Ann Chen.