Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Det är verkligen en bra vecka för den som är sugen på underhållning i Göteborg denna vecka. Förutom hiphop-legendaren Grandmaster Flash spelar lokala storheter som Miriam Bryant och Albin Lee Meldau i stan. Dessutom kommer både Pernilla Wahlgren och Claes Malmberg till stan med sina egna föreställningar.

1. Grandmaster Flash på Pustervik

Foto: POLAR MUSIC PRIZE/TT / TT NYHETSBYRÅN

På fredag den 22 februari kommer hiphop-legendaren och polarprisvinnaren till Pustervik. Känslan under kvällen ska vara inspirerad av ett klassiskt ”Block Party” i South Bronx. Tillsammans med Kool Herc och Afrika Bambaataa anses Grandmaster Flash vara hiphopens grundare. ”Grandmaster Flash & The Furious Five” fick sitt genombrott med den massiva hiten: ”The Message”.

2. Staten och Miriam Bryant på Stora Teatern

Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Lördag den 23 februari ställer sig Miriam Bryant tillsammans med bandet Staten på Stora Teaterns scen. Miriam Bryant slog igenom i TV4:s ”Så Mycket bättre”, blev Årets Göteborgare och har sedan levererat den ena hiten efter den andra och därefter etablerat sig som en av Sveriges mest folkkära artister.3. Pernilla Wahlgren på Draken

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Den 22 februari kommer Pernilla Wahlgren tillbaka till Göteborg med sin show ”Kort, glad och tacksam”.  Pernilla är en av våra mest folkkära artister och hon har underhållit oss i decennier. Hon har gjort skivor, musikaler, poddar, bloggat och medverkat i otaliga TV-program. Nu senast har hon och dottern Bianca tillsammans med nästan hela familjen chramat TV-publiken i ”Wahlgrens värld”.

4. Albin Lee Meldau på Trädgår'n

Foto: OLLE SPORRONG

Albin Lee Meldau var nästan helt okänd för den svenska publiken innan han medverkade i höstens säsong av ”Så mycket bättre”. Efter att ha debuterat med singeln ”Lou Lou” 2016 har Meldau fått ett erkännande utomlands men det var först nu i höstas som den breda publiken fick upp ögonen för göteborgaren med den fantastiska rösten.

5. Claes Malmberg på Konserthuset

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Den 27 februari kommer komikern Claes Malmberg till Konserthuset med sin föreställning ”Mr Universum”. Det är en nyskriven föreställning som ska ta oss med till galaxer och om livet från Kosmosgatan till livet efter döden.