Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

NHL-match i Scandinavium med en massa världsstjärnor på isen, stand-up med Johan Rheborg, Vivienne Westwood på bio och en massa musik. Det är bara några av sakerna man kan hitta på kommande vecka i Göteborg.

1. Hockey på högsta nivå när NHL tar över Scandinaviums is

Foto: USA TODAY NETWORK / PERRY NELSON-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA

NHL-lagen New Jersey Devils och Edmonton Oilers kommer till Scandinavium i helgen På fredag den 5 oktober kan fansen få följa lagen när de tränar och på lördag den 6 oktober möts de för en ordinarie seriematch. Det är sjunde säsongen som NHL- lag reser till Europa för att spela matcher och visa upp sina stora stjärnor.

 

2. Johan Rheborg på Draken

Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN


Den 5 och 6 oktober kommer Johan Rheborg till Göteborg och Draken med showen ”Säker på att jag är osäker en standup om att inte veta”. Det blir fokus på vad som händer när barnen flyttat hemifrån och man måste fundera på var man står i livet då.

Komikern Johan Rheborg tittar närmare på privatpersonen Johan Rheborg och i det uppstår humor.

3. Beach House på Trädgår’n

Den 5 oktober blir det melankolisk pop på Trädgår'n när Baltimoreduon Beach House  kommer till stan. Alex Scally och Victoria Legrand bildade bandet 2004. Tidigare i år släpptes deras sjunde album med titeln ”Betitlad 7”.

 

4. Westwood på vita duken på Folkteatern

Foto: PHOTOSHOT / STELLA PICTURES PHOTOSHOT

Den 9 oktober är det dokumentärfilmsvisning på Folkteatern. I dokumentärfilmen ”Westwood: Punk, Icon, Activist” får vi följa modeskaparen och aktivisten Vivienne Westwoods liv både via arkivmaterial och unika intervjuer. En högtidsstund för mode -och samhällsintresserade. Dessutom finns möjlighet att ta med sig ett glas från baren in i salongen.

5. Janine Jansen och Symfonikerna på Konserthuset

Den 10 och 11 oktober uppträder Janine Jansen tillsammans med Symfonikerna på Konserthuset. Holländska violinisten Janine Jansen har spelat både i Carnegie Hall och gästat både London Symphony och Wiens filharmoniker. Under året 2018-2019 är hon Artist in Residence i Göteborg. Hon kommer nu att tolka bland annat tolka både Szymanowski ochTjajkovskij.