Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Sverigeremiär för Dogville på Folkteatern och Sverigepremiär för Emma Knyckares nya föreställning. Dessutom Hästpojken, Caroline af Ugglas och en Bokmässa i stan. Vilken vecka!

1. Bokmässan på Svenska mässan

Foto: JOACHIM NYWALL / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ JOACHIM NYWALL / IBLAB

Bokfesten är här och för många av som är intresserade av romaner, memoarer, poesi, serier, intressanta diskussioner är det årets höjdpunkt. Under fredag, lördag och söndag är det öppet för allmänheten. Missa inte chansen att träffa just din favoritförfattare i någon av montrarna. Enda nackdelen brukar vara att det är trångt och varmt..

LÄS MER: Bokmässan 2018: Allt du vill veta om program, tider och priser 


2. Hästpojken på Pustervik

Foto: ANNA SVANBERG / ANNA SVANBERG GT/EXPRESSEN

Hästpojken är tillbaka i Göteborg. På lördag den 29 september spelar de på Pustervik.

I våras släpptes den efterlängtade skivan ”Hästpojken är död”. Martin Elisson och Adam Bolméus är Hästpojken och har sedan debuten 2007 imponerat på både publik och recensenter.


3. Dogville av Lars von Trier på Folkteatern

Lördag den 29 september är det Sverigepremiär för Lars von Triers ”Dogville” Sverige på Folkteatern. Filmen med Nicole Kidman i huvudrollen hade premiär redan 2003 men nu sätts alltså pjäsen upp i regi av Folkteaterns konstnärliga ledare Frida Röhl. Andrea Edwards spelar huvudrollen Grace, som på flykt söker sig till det lilla samhället Dogville. Förutom Andreas Edwards kan man se Anna Harling, Lena B Nilsson, och  Emma Österlöf i några av de andra rollerna.


4. Emma Knyckare på Draken

Komikern och författaren Emma Knyckare har Sverigepremiär på sin nya föreställning ””Årets Mama – En föreställning om familjeliv, underliv och kärlek” den 4 oktober på Draken i Göteborg. Föreställningen bygger på Emma Knyckares bok ”Hit med flaskan” och är en betraktelse på mammalivet.


5. Caroline af Ugglas på Nefertiti

Den 3 oktober kommer Caroline af Ugglas till Nefertiti med helt ny musik. Caroline är en av Sveriges mest folkkära artister och har underhållit oss med musik de senaste 20 åren. Förutom sin egen musik har hon gjort karriär som körledare och peppat många som inte trodde att de kunde att våga sjunga.
Hon har varit med i Melodifestivalen med låtarna ”Tror på dig”, ”Snälla, snälla” och ”Hon har inte”.