Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Hösten är här och därmed högsäsong för shower och konserter. Den här veckan kan göteborgarna välja mellan allt från Säkert! till Uno Svenningsson till Rock show på Park Lane. Som upplagt för underhållning när kvällarna börjar bli mörka alltså.

1. Säkert! på Liseberg

På fredag klockan 20.00 ställer sig Annika Norlin som uppträder under namnet Säkert! när hon uppträder med sina svenska låtar på Lisebergs stora scen. Hon slog igenom som Hello Saferide där hon spelade och sjöng på engelska men testade 2007 att under namnet Säkert! ge ut ett album på svenska. Succén var ett faktum och hon har fått en mängd priser som till exempel grammisar, P3s guldmick, Ulla Billqvist-stipendiet och Evert Taube-stipendiet.


2. Park Lane Rock Show

Foto: UNCREDITED / AP TT NYHETSBYRÅN


Till helgen, på fredag, är det premiär för höstens krogshow på Park Lane. Nattklubben satsar på att belysa rockens historia – allt från Elvis Presley, Guns N Roses, Bruce Springsteen, Ebba Grön och Sven-Ingvars. Dessutom spandaxrock och allsång där publiken får vara med.


LÄS MER: Elton Johns hälsning inför spelningen i Scandinavium
 

3. Uno Svenningsson på Stora teatern

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Uno Svenningsson har turnerat land och rike runt under sommaren och fredagen den 7/9 klockan 20.00 avslutar han sommarturnén med en konsert på Stora teatern.

Efter att ha varit med i ”Så mycket bättre” på TV4 hösten 2017 har Uno gjort en rejäl comeback och nu har han spelar låtar från skivan ”Andras sånger” där han dels spelat sin sina tolkningar från programmet men där finns även låtar av bland andra Håkan Hellström och Olle Ljungström.


4. Teater Brunnsgatan fyra, Utan personligt ansvar, på Stora teatern


Lena Anderssons älskade och diskuterade roman ”Utan personligt ansvar” har blivit en föreställning när Martina Montelius nu gjort en helt ny dramatisering för Teater Brunnsgatan fyra. Den 13/9 kommer föreställningen med Anna-Lena Efverman och Leif Andrée i rollerna till Göteborg och Stora teatern.

LÄS MER: Kultgruppen Freestyle återförenas i Partille Arena

5. Gurls på Nefertiti


Den 13 september kommer den norska trion Gurls till Nefertiti. De beskriver själva sin show som feministiskt, humoristiskt, uppkäftigt och innerligt. Gurls består av jazzmusikerna, Rohey Taalah, Hanna Paulsberg och Ellen Andrea Wang. Deras debut ”Run Boy Run” släpptes 16 februari i år och har hyllats i Norge.