Ulf Lundell reagerar på dottern Sannas tv-serie, vilken han menar ger en nidbild av honom. Foto: Anna HållamsUlf Lundell reagerar på dottern Sannas tv-serie, vilken han menar ger en nidbild av honom. Foto: Anna Hållams
Ulf Lundell reagerar på dottern Sannas tv-serie, vilken han menar ger en nidbild av honom. Foto: Anna Hållams
I SVT-serien "Djävulsdansen" berättar Sanna Lundell öppenhjärtigt om sin pappas missbruk. Foto: Fanni Olin Dahl / TtI SVT-serien "Djävulsdansen" berättar Sanna Lundell öppenhjärtigt om sin pappas missbruk. Foto: Fanni Olin Dahl / Tt
I SVT-serien "Djävulsdansen" berättar Sanna Lundell öppenhjärtigt om sin pappas missbruk. Foto: Fanni Olin Dahl / Tt

Ulf Lundell: Serien om missbruk visar nidbild

Publicerad

Sanna Lundell berättar öppenhjärtigt om sin pappas missbruk i SVT-serien "Djävulsdansen".

Nu reagerar pappa, artisten och författaren Ulf Lundell, i tidningen Göteborgs-Posten.

Han anser att dotterns tv-serie ger en nidbild av honom.

I dokumentärserien "Djävulsdansen" skildrar Sanna Lundell tillsammans med Ann Söderlund hur det är att leva nära någon som missbrukar. Som programledare möter de personer som är medberoende – de som står vid sidan av men ändå tvingas in i problemet.

Sanna Lundell berättar i programmet om sina egna erfarenheter av att växa upp med en missbrukande pappa.

– Min pappa var ju skitrolig när han var full. Han var helt galen och gränslös, och det var fest. Han kom hem och hade köpt konstiga djur, papegojor, hundvalp och norsk skogskattsunge, säger hon i det inledande avsnittet.

Tycker det ger en nidbild

Hon förklarar även att hon inte förstod vad som egentligen pågick när hon var liten.

– Egentligen är det ett väldigt respektlöst beteende, kan jag tänka så här i efterhand. Men det märkte jag ju inte då när jag var barn.

I en intervju med Göteborgs-Posten berättar Ulf Lundell om sin syn på dottern Sannas tv-serie "Djävulsdansen".

För reportern Maria Domellöf-Wik hävdar han först att han inte har sett programmet. Men sedan kommer han trots det med en utläggning om allt han reagerat på. Han pratar till exempel om det han kallar programmets "kvinnochauvinism" – som han tycker ger en nidbild av honom.

"Jag tycker ingenting"

GT träffar Ulf Lundell i samband med en boksignering av "Visenterna" i hans förlags monter på Bokmässan i Göteborg. I runt en timme har artisten och författaren signerat böcker och småpratat med sina fans.

När GT frågar honom om hur han ser på dotterns tv-serie vill han inte prata.

– Jag förstår vad du är ute efter, säger han.

I "Djävulsdansen" beskriver Sanna hur det var att växta upp med en missbrukande pappa. Vad tycker du om innehållet i programmet?

– Jag tycker ingenting om det eftersom du ställer de här frågorna, säger Ulf Lundell.

Joakim Magnå
Joakim Magnå

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag