Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tyska Einstürzende Neubauten till Liseberg

Tyska Einstürzende Neubauten är klara för Liseberg.Foto: Mote Sinabi / Pressbild
Einstürzende Neubauten står på stora scenen den 11 september.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Liseberg fortsätter att meddela nya bokningar till stora scenen för sommaren. 

På onsdagen meddelade nöjesparken att tyska Einstürzende Neubauten står på scen den 11 september. 

– Detta är så klart en drömbokning, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Den experimentella Berlingruppen Einstürzende Neubauten kommer till Göteborg och Liseberg den 11 september i år, uppger nöjesparken i ett pressmeddelande.

Gruppen bildades i Västberlin 1980, i samband med att gruppen firar 40 år kommer de släppa ett nytt album under våren och åka på en turné vid namn ”Year of the Rat”.

Bandets sound kom till, bland annat genom att de hade dåligt med pengar. Instrumenten var då upphittade och hemmagjorda objekt. Exempelvis metallskivor, borrar och hammare.

– Detta är så klart en drömbokning, få band har en sådan kultstatus som Einstürzende Neubauten. Att få se dem uppträda på Stora Scenen blir riktigt mäktigt, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg, i pressmeddelande.

Nytt pris för konserter under 2020 

Sedan tidigare är bland andra Miriam Bryant, Gwen Stefani, Brad Paisley, Tom Jones klara för Liseberg under sommaren 2020. 

Nytt för i år är att inträdet kommer höjas efter klockan 18 på konsertkvällar, något som gäller också Lotta på Liseberg.

Då kostar inträdet 295 kronor, man får ett Lisebergskort, vilket ger fritt inträde resten av året – också på konsertkvällar.

Anledningen till prishöjningen är att det blir allt dyrare att boka artister. 

– För att kunna fortsätta erbjuda underhållning av högsta kvalitet behöver vi justera prismodellen, sa Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg, då.