Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tvillingarna släpper sin första singel: ”Musiken blir terapi”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Systrarna Sara och Matilda Hessling är tvillingar och utgör popduon Ivy Nord. ”Vi sitter i princip ihop.”
Foto: Ivy Nord

Göteborgs färskaste singel står popduon Ivy Nord för. På fredag släpper de sin debutsingel, Bitter Sweet, om självdestruktivitet och att älska sig själv. Låten är helt producerad av kvinnor. 

– Det är en mansdominerad bransch och det blir en annan grej med kvinnor, säger Sara Hesslind, som utgör ena halvan av duon.

Sara Hesslind sitter i ett sommarhett Stockholm. Andra delen av tvillingduon Ivy Nord, Matilda Hesslind, befinner sig i Kroatien. De är alltså, för ovanlighetens skull, inte tillsammans. 

– Vi sitter i princip ihop och har skrivit låtar och sjungit sedan vi föddes, säger Sara Hesslind till GT över telefon.

Sara och Matilda Hesslind, 27, är uppvuxna i Göteborg men har flyttat till både till London och Stockholm, där de nu bor, för musikens skull. Det gångna året har spenderats i studion tillsammans med EMMA/EMMY som har producerat låten Bitter Sweet, Ivy Nords debut, som kommer ut nu på fredag. 

– Vi skriver låtar om egna erfarenheter, om att att våga släppa taget och följa hjärtat, säger Sara Hesslind. 

– Vi har landat i något riktigt najs, vår kommande EP till hösten är lite mörkare elektropop.

”Musiken blir terapi”

Låten handlar om självdestruktivitet, att inte känna sig värdig kärlek och att förlora människor på grund av det. Bakom låten ligger ”mycket soul searching”, berättar Sara. Både hon och systern har haft ångest under det gångna året och musiken blir ett utlopp för känslor och tankar som inte går att uttrycka på något annat sätt.

– Musiken blir som en terapi. Det har alltid varit vårt sätt att kommunicera. 

Ivy Nord släpper sin debutsingel Bitter Sweet 16 juli. EMMA/EMMY har skrivit och producerat låten.
Foto: Ivy Nord

Att det enbart står kvinnor bakom låten är något som Sara Hesslind säger att de är väldigt stolta över. 

– Det är sjukt viktigt att framhäva kvinnor. Det är en mansdominerad bransch och vi upplever att det är en annan energi i rummet med bara kvinnor, det är en annan grej. 

”Vi har stora drömmar”

Samarbetet med EMMA/EMMY, som tvillingarna är nära vänner med sedan musikstudier i Örnsköldsvik, har varit lekande lätt. Energin i studion har varit oerhört hög. 

– Jag minns när vi satt i studion, för det var så jäkla mäktigt. Vi satt där, alla de här sprudlande tjejerna och jag kände girl powern. Det var sjukt mäktigt, säger Sara Hesslind.

Framtiden då? Mer musik.

– Vi har stora drömmar, men fokuserar i nuläget på att ta ett steg i taget. Nästa fokus efter Bitter Sweet är att släppa vår EP i början på hösten. 

Uppmanade gängledare att kidnappa medarbetare på P3.