Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två familjemusikaler kommer till Göteborg

Båda musikalerna kommer att sättas upp på Scandinavium. Foto: HENRIK JANSSON

I mars kommer ”Robin Hood the Musical” till Scandinavium.

Och nästa år blir det ytterligare en klassiker i form av ”Den Lilla Sjöjungfrun” från samma producenter.

– Det känns fantastiskt att få skapa en helt ny undervattensvärld och återigen få bjuda in Göteborg med omnejd till en nytänkande, spännande och underhållande musikal, säger Anna Norberg, producent på Dröse&Norberg, i ett pressmeddelande. 

Scandinavium kommer stå som värd för båda musikalerna.

Först kommer: ”Robin Hood the Musical” under mars månad och i februari nästa år är det ”Den Lilla Sjöjungfruns” tur.

Redan nu är det ett stort intresse för att söka de olika rollerna i föreställningen.

– Det är en historia om omöjlig kärlek mellan två världar, fylld av äventyr, underhållande karaktärer med liv både under och ovan ytan. Det finns något för hela familjen, gammal som ung. Vi har dessutom fått mer än 400 ansökningar till våra pågående auditions så jag tror att intresset att få ge liv till just den här sagan är stort även bland artister runtom i landet, säger Anna Norberg, producent på Dröse&Norberg, som står bakom de båda produktionerna i ett pressmeddelande.

Kommer utspela sig i nutid 

Den klassiska sagan av HC Andersen kommer att sättas upp i ny tappning och utspela sig i nutid, framgår det av pressmeddelandet.

De gamla karaktärerna kommer att vara med – men också några för publiken helt nya. 

- Vi kan ta till det gamla ordspråket och säga att jag har ”tagit mig vatten över huvudet”, fast på ett väldigt positivt sätt. Det är galet inspirerande att ge sig på en helt ny värld. Vi kommer att bjuda på både överraskningar, crazy upptåg och spännande rollkaraktärer, säger regissören Robert Dröse, i pressmeddelandet.