Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tv-vinnaren: "Behöver gå till en bakpsykolog"

Den västsvenska idrottsstjärnan Erica Johansson kammade hem segern i söndagens final av "Hela kändis-Sverige bakar".

Till sist var det hennes smarriga tryfflar som gjorde att hon korades till vinnare.

– När de sa mitt namn så blev jag jätteglad, säger hon till GT.

Kändisspecialen av TV4:s "Hela Sverige bakar" avgjordes klockan 21 på söndagskvällen.

Två bakelser och tre tryfflar senare var det Erica Johansson som kammade hem vinsten. Hon låter väldigt glad när GT ringer upp för att gratulera.

– Det känns jätteroligt eftersom man får pengar att skänka till något välgörande ändamål, säger hon.

I och med vinsten kan nu Erica Johansson skänka 50 000 kronor till Drottning Silvias barnsjukhus.

– Det blir till stiftelsen med clowner så att barnen ska få en lite roligare vistelse på sjukhuset, säger hon.

"Behöver uppsöka bakpsykolog"

Finalavsnittet inleddes med "paradbaket" där deltagarna skulle baka två bakelser, varav en med marsipan. Erica Johansson valde att göra en mandelfrestelse och en kolabakelse. I den sistnämnda skulle grädden blandas i olika färger.

– Det har jag aldrig gjort tidigare, jag har legat och drömt om det här. Det har tagit över mycket av min tankeverksamhet, jag tror jag behöver gå till en bakpsykolog, sade hon i söndagens program.

"Blev jätteglad"

Det avgörande momentet var att baka tre olika sorters tryfflar. Erica Johansson bakade en med hallon och lakrits, en med kaffe och valnöt och en med vit choklad och björnbär.

Men när hon såg Yvonne Rydings tryfflar trodde hon att det var kört.

– Mina var väldigt goda, men Yvonnes var så snygga! De hade kvalat in i vilken pralinbutik som helst, säger hon till GT.

Trodde du att du skulle vinna?

– Nej, det var ju jämt hela vägen in. Men jag tror de summerade allting vi hade gjort och jag hade väl inga direkta misslyckanden, det var nog det som gjorde att jag vann.

Vad tänkte du när du vann?

– Först när vi satt där så kände jag bara att äsch det spelar väl ingen roll vem som vinner. Undrar hur jag skulle känna om jag vann? Men när de sa mitt namn så blev jag jätteglad! Det var väldigt kul.

"Hade gärna jobbat med tv"

Erica Johansson berättar hur kul det har varit att vara med i programmet:

– Jag tyckte att det var jätteroligt, att inte vara så fysisk som det alltid ska vara i alla program när man är gammal idrottare. Här var det bara en skön stämning med väldigt glada människor och sedan var ju miljön sagolikt vacker också, säger hon.

Och drömmen är att det ska bli mer tid i tv-rutan.

– Jag hade gärna jobbat med tv, får se om det dyker upp någonting. Helst som programledare för någonting med barn och ungdomar, kanske om hälsa och sport. Jag vill inte sitta i rutan och rabbla resultat, inte typ Sportnytt, säger hon.

"Jordgubbar, äpplen och rabarber"

En del i äran av att vinna programmet är att Erica Johansson kommer få en bakelse uppkallad efter sig på Taxinge slott - en mandelfrestelse.

I sommar ska hon åka dit och provsmaka.

– Vi ska fira midsommar i Stallarholmen i Mariefred. Sen får det bli en utflykt till Taxinge slott, jag måste ju se till att de sköter sig och att bakelsen verkligen är som den ska, säger hon.

I sommar planerar hon att baka mycket pajer och småkakor.

– Med jordgubbar, äpplen och rabarber. Det får bli så fort någon kommer hem på besök - en fika mitt på dagen eller på en grillkväll, säger hon.

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!