Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Törebodafestivalen smygstartar med tvådagarsfest – ett år före

Förra året kom cirka 55 000 tusen besökare på festivelen. Per Ottosson hoppas på fler nästa år.Foto: Matilda Engdhal/Törebodafestivalen
Chris Kläfford. Foto: SIPA USA/IBL
Da Buzz. Foto: BINGO RIMÉR / BONNIER AMIGO
Arvingarna.Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter åtta succéer är det dags igen. 

Sommaren 2021 kommer Törebodafestivalen tillbaka, men redan i år kickas känslan i gång - med förfest i gästhamnen. 

GT kan nu avslöja att Metal Allstars med Christian ”Kicken” Lundqvist bakom trummorna kommer att ta publiken med storm. 

– De kan förvänta sig en riktig rockbox på läppen, säger han.

När GT når ”Kicken” på telefon är han fylld av energi och ser fram emot att få spela med sitt band Metal Allstars på årets förfest inför festivalen som sedan 2000 arrangerats vart tredje år.

– Törebodas förfest måste vara århundradets föråkare! Jag har fina minnen från just därifrån. Jag var där 2006 med The Poodles, det var vår första riktigt stora turné efter att vi hade slagit igenom i Melodifestivalen. Jag har haft kontakt med arrangören var tredje år sedan dess men det är mycket som ska stämma in för att man ska få en bokning. Det har inte blivit av förrän nu när solarna stod rätt så det känns skitkul, säger Christian ”Kicken” Lundqvist.  

Trots att Metal Allstars spelar covers av rock-klassiker vill han inte kalla dem för ett coverband. 

– Vi gör förbaskat bra shower. Om man går på en spelning med oss får man höra klassiker i den kostym låtarna förtjänar och inte någon Buttericks-kostym med sänkta tonarter.  

För den mindre rocksugna publiken kommer det finnas en blandning av band och artister. Redan nu är till exempel Arvingarna, Chris Kläfford, Victor Lexell och Da Buzz bokade för den inledande festen.

Christian ”Kicken” Lundqvist ser fram emot att spela på förfesten till Törebodafestivalen tillsammans med sitt band Metal Allstars.Foto: SVEN LINDWALL

Populär festival

Trots att festivalen går av stapeln först i juli nästa år är intresset redan stort. Fler än 4 000 personer har redan fyllt i på Facebook att de är intresserade och den senaste gången kom cirka 55 000 besökare. 

I nuläget är inte all planering färdig, men ambitionerna för att få dit stora musiknamn är hög. På den förra festivalen 2018 kom några av Musiksveriges största namn, bland andra Lars Winnerbäck. Men också det brittiska synth/pop-bandet Pet Shop Boys. Per Ottosson är festivalarrangör och vill gärna få dit något annat band eller artist som kan mäta sig med dem. 

– Jag har en tanke om att det hade varit häftigt att få hit Bryan Adams. Vi vill i alla fall få hit någon som är så etablerad och upplevs som någon lika bra och spännande, säger han. 

”Vi arrangörer ser fram emot att vända upp och ned på den här lilla orten. Vi kommer att göra allt vi kan för att göra en festival som går till historien” säger Per Ottosson, festivalansvarigFoto: Privat / Privat

Han hoppas också på att The Ark kommer att tacka ja. De har spelat på festivalen både år 2000 och 2003. 

– Det var nästan hos oss som de slog igenom. Ola har varit hos oss också som soloartiskt. Vi har goda minnen från dem och hoppas att de har det av oss, säger Per Ottosson.

”Utlovar extraordinär avslutning”

Eftersom intresset är så stort och det är tre år mellan varje gång vill Per Ottosson bjuda besökarna på något kul även innan själva festivalen. Denna gång den 3-4 juli.

– Vi bygga upp förväntningarna och uppmärksamma det lokalt, säger Per Ottosson.

Christian ”Kicken” Lundqvist är inne på samma spår.

Vi utlovar en extraordinär avslutning på vår show, så mycket kan jag säga, säger han. 

Det här är Törebodafestivalen

En stor musikfestival i centrala Töreboda med internationella som inhemska artister.

Den första festivalen hölls år 2000 och har arrangerats vart tredje år sedan dess. Nästa års spelning blir den åttonde i raden.

Förra gången, 2018, drog festivalen cirka 55 000 besökare. Det gjorde den till Sveriges näst största familjefestival. 

 

Till förfesten kommer bland andra Arvingarna, Chris Kläfford, Victor Lexell och Da Buzz.

När: 8-10 juli 2021

Biljetter släpps: 1 april 

Är du ett fan av The Poodles? 2013 premiärvisades videon till ”Shut up!”, där tittarna fick följa med en dag på jobbet med The Poodles – och det var hektiskt, när de var som störst: