”The National” under en spelning på Way out west. Foto: PETRA JONSSON”The National” under en spelning på Way out west. Foto: PETRA JONSSON
”The National” under en spelning på Way out west. Foto: PETRA JONSSON
Future Islands kommer också till sommarens festival. Foto: ROBIN ARON/GTFuture Islands kommer också till sommarens festival. Foto: ROBIN ARON/GT
Future Islands kommer också till sommarens festival. Foto: ROBIN ARON/GT

Ny festival till Göteborg – The National dragplåster

Publicerad

En ny endagsfestival kommer till Göteborg – på självaste nationaldagen.

Det amerikanska indierockbandet ”The National” är ett av dragplåstren.

– Vi har tagit inspiration från bland annat British Summer Time i Hyde Park, säger arrangörens Rickard Nilsson.

Den nya festivalen heter ”Garden” och är en endagsfestival som kommer att gå av stapeln den 6 juni.

Festivalen kommer att hållas i Trädgårdsföreningen och arrangeras av FKP Scorpion, skriver GP. 

 

LÄS MER: Göteborg satsar på trädgårdsturister

 

FKP Scorpion som sedan tidigare bland annat arrangerat Håkan Hellströms två senaste konserter på Ullevi samt Bråvallafestivalen.

Inspiration från British Summer Time

– Vi har tagit inspiration från bland annat British Summer Time i Hyde Park, där grym musik blandas med skönt häng i en avslappnande parkmiljö, säger Rickard Nilsson, bokare hos FKP Scorpio, till GP.

Årets festival kommer ha fokus på indie.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android 

 

Förutom ”The National” kommer festivalen bland annat också att bjuda på svenska Good Harvest samt Future Islands.

– Idén föddes direkt efter Future Islands utsålda konserter på Pustervik i höstas. Vi, bandet och publiken hade så enormt kul att vi ville hitta på något nytt och ge ännu fler chansen att få uppleva ett av världens just nu bästa liveband, säger Rickard Nilsson till GP.

Fler band tillkommer

Programmet är ännu inte helt spikat. Fler band kommer att tillkomma, skriver GP.

Festivalbiljetterna släpps den 23 februari.

Christian Börjesson
Christian Börjesson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag