Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

The Ark med extrainsatt spelning i Stenungsund

The Ark på Grammisgalan 2011.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Stenungsbaden i Stenungsund.Foto: Pressbild

The Ark återförenas för en sommarturné.

Nu står det klart att det blir två extrakonserter – en i Halmstad och en i Stenungsund.

”Vi vill bjuda på en maxad show”, hälsar The Ark. 

Glamrockarna i The Ark, med Ola Salo som frontfigur, tillhör 2000-talets stora svenska musiksuccéer. Men det har varit relativt tyst om Växjöbandet de senaste tio åren – fram till i februari när det stod klart att de återförenas för en sommarturné.

– Det är en tillfällig grej, det är liksom inte en comeback, utan det är en tillfällig återförening, berättade Ola Salo då och fortsatte: 

– På papperet låter det inte så värdigt med medelålders män i guldspandex, men det är det riktiga när man är The Ark, tycker jag. Värdigt eller ej, så är det vad som är mest respektfullt mot bandet, säger Ola Salo.

Dubbla spelningar i Halmstad

The Ark har skrivit in sig i den svenska pophistorien med hits som ”It Takes a Fool to Remain Sane”, ”Calleth You, Cometh I”, ”One of Us is Gonna Die Young”, ”The Worrying Kind”, ”Breaking Up with God”, ”Let Your Body Decide”, ”Father of a Son”

Sedan tidigare var det bokat att The Ark spelar i Göteborg, Borgholm, Halmstad och Helsingborg. Nu står det klart att det blir två extrakonserter. Dels ännu en spelning på Hotel Tylösand i Halmstad den 6 augusti, dels på Stenungsbaden i Stenungsund den 14 augusti. 

”Vi har saknat varandra”

”Vi har aldrig ångrat att vi la ner, men vi har saknat varandra, saknat att hänga som band och att träffa den publik som gillar vår musik och som hängt med i vått och torrt. När nu 20-årsjubileet för debutskivan närmade sig kände vi att vi ville fira det med att stå tillsammans på scen igen för en sommar. Vi vill bjuda på en maxad show, den totala Ark-upplevelsen. Vi är så taggade och ser fram emot att få åka ut och möta den publik som vill höra oss”, skriver The Ark i ett pressmeddelande.

Biljetterna släpps på fredagen den 6 mars.

Sommarens sista spelning sker i Botaniska trädgården i Uppsala den 29 augusti.

LÄS MER: Här hittar du mer innehåll från Expressen Premium
Karriär & Pengar
Träning & Hälsa
Kost & Kropp
Reportage & Granskning
Brott i Sverige
Sex & Relationer