Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Summerburst ratar Stockholm för en jättefestival i Göteborg

Summerburst hålls i år endast på Ullevi. Stockholmarna får vänta till nästa år.Foto: PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

I år fyller EDM-festivalen Summerburst tio år.

Då ratar man Stockholm – för att lägga allt krut på Göteborg och Ullevi.

– Med alla fyra scener på plats och extra mycket konfetti kommer det bli det största vi har gjort någonsin, säger festivalgeneralen Anders Boström.

Summerburst fyller 10 år 2020 och kommer precis som alla tidigare år att hållas på Ullevi i Göteborg.

Festivalen, som är inriktad på elektronisk dansmusik (EDM) äger rum 5–6 juni och jubileumsåret till ära satsar man på något alldeles extra:

”Sveriges största nattklubb under stjärnorna – Summerburst – firar 10 år som glädjespridare med ett gigantiskt 10-årsjulbileum av astronomiska mått! Festivalen kraftsamlar och tar tillbaka alla de scener, och därmed musikgenrer, som funnits med under festivalens snart tio år långa historia tillsammans med artister i absoluta världsklass.”, skriver Live Nation i ett pressmeddelande.

Festivalgeneralen Anders Boström utlovar årets besökare extra allt.

– Det går inte att beskriva hur peppade vi är på vårt tioårsjubileum. Nu vill vi verkligen hylla festen och EDM-musiken som genre. Med alla fyra scener på plats och extra mycket konfetti kommer det bli det största vi har gjort någonsin och vi ser oerhört mycket fram emot att presentera vår line up, säger Boström i pressmeddelandet.

Stockholmsupplagan stryker på foten

Festivalen brukar locka publik från hela landet och tidigare somrar har den också hållits i Stockholm. 

Det blir det dock ändring på nu, när man väljer att satsa allt på Göteborg.

Festivalen kommer dock att återvända till huvudstaden 2021.

– Vi ser verkligen fram emot att få vara med och fira festivalens tioårsjubileum här i Göteborg. Summerburst är ett givet inslag på Ullevi varje sommar och vi älskar när festivalpubliken fyller arenan med dans och glädje, säger Anders Albertsson, evenemangschef på Got Event i ett pressmeddelande.

Biljetterna släpps måndagen den 27 januari och vilka akter som ska uppträda presenteras den 24 januari.