Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Publiksuccé på spelning – Liseberg tvingades stänga

Det här är Liseberg.
Ett fullsatt Liseberg gjorde att man fick stänga grindarna på grund av säkerhetsskäl.Foto: PRIVAT / Olof Lermalm/ PRIVAT
Senaste gången John Fogerty var i Sverige var 2017.Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

En av rockens mest tongivande artister, John Fogerty, intog stora scenen på Liseberg under onsdagskvällen. Men strax innan konserten skulle börja fick Liseberg stänga entrén.

– Vi har fullt hus, kan man säga. Parken tar ju bara en viss mängd gäster, så då får man ta ett sådant beslut, säger parkchefen Anders Fridehäll.

John Fogerty är ett av de största dragplåster på Lisebergs stora scen i sommar. Men redan innan konserten dragit i gång under onsdagskvällen fick Liseberg stänga portarna.

– Vi stängde strax innan klockan 20, säger parkchefen Anders Fridehäll. 

– Hade vi fortsatt att släppa in hade det blivit för mycket folk, säger han.

John Fogerty är kanske mest känd som frontman i bandet Creedence Clearwater Revival, som slog igenom på 60-talet. Med sin blandning av blues, country och träskrock från Louisiana skapade de ett banbrytande sound. 

1972 splittrades bandet och Fogerty inledde en solokarriär. Som ett led i sin turné ”My 50 year old trip” är han under onsdagskvällen i Göteborg och på Lisebergs Stora Scen.

”Väldigt trångt”

Inne i parken var det högt tryck vid scenområdet när konserten skulle dra i gång. 

– Det är väldigt trångt, säger Olof Lermalm, som är på plats i parken för att se konserten.

Han berättar att de knappt ens ser scenen.

– Det har börjat lätta lite efter att de stängde grindarna. Nu har folk kunnat börja röra sig fram och tillbaka, säger Olof.

Många som köat utanför parken fick vända hem när parken meddelade att de inte kunde ta in fler. 

Spelningen på Liseberg är den sista chansen att se Fogerty i Sverige innan turnén drar vidare till Danmark.

John Fogerty släppte sitt senaste album ”Wrote a Song for Everyone” 2013. 1997 vann han en Grammy award för sitt album ”Blue Moon Swamp”.