Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stordalens hyllning till avlidne pappan

Hotellmagnaten Petter Stordalen har drabbats hårt av coronakrisen.
Petter Stordalen har gjort sig ett stort namn med sitt hotellimperium.
Foto: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
På fars dag tackar han sin avlidne pappa för allt i ett Instagram-inlägg.

Miljardären Petter Stordalen har gjort sig ett stort namn med sitt hotellimperium.

I ett inlägg på Instagram hyllar han nu sin avlidne pappa för de framgångar han har haft i livet.

”Jag är tacksam för allt”, skriver Petter Stordalen på fars dag.

Hotellmogulen och miljardären Petter Stordalen äger över 200 hotell runtom i världen. Han har gjort sig ett stort namn, inte minst i Sverige, med företagsimperiet som omsatte 10,8 miljarder kronor 2018.

Han äger sedan 2019 40 procent av charterbolaget Ving, och enligt uppgifter ska affären ha kostat Petter Stordalen 2,4 miljarder kronor.

Men i och med coronakrisen har det varit väldigt tufft. Vi har tidigare kunnat berätta hur han förlorat en årsvinst i månaden. Stordalen har också tvingats permittera tusentals anställda sedan virusets utbrott.

Tackar sin pappa för allt

Petter Stordalens karriär tog fart redan som liten grabb när han tog sina första stapplande steg som entreprenör på hans pappa Knuts matbutik ”Stordalens minimarked” i Sydnorska Porsgrunn i Telemark.

Petter Stordalen har tidigare hyllat sin pappa för allt han har åstadkommit i dag. På fars dag hyllar han nu återigen sin far.

https://www.instagram.com/p/CHU7M4sADc_/

”Min pappa var generös, alltid på gott humör och en som gav ansvar. Pappa gav alltid bra feedback på jobbet i familjebutiken. Han gav besked både när saker var bra och mindre bra.”, skriver Stordalen bland annat och fortsätter:

Pappa gav enorm trygghet och enorm kärlek. Det var högt i tak när jag växte upp. Jag är tacksam för alltihop. Glad fars dag till alla pappor där ute!

”Jag tog pappas värderingar och tankesätt”

Petter Stordalens pappa dog 1994. Petter Stordalen har berättat att det var just pappan som satte prägeln på hans karriär.

– Det var genom butiken i Porsgrunn jag fick mitt självförtroende och den blev en del av min identitet. Jag var äldsta sonen i familjen och jag förväntades att ta över butiken. Tyvärr gick inte det, men jag tog med mig ett annat arv – pappas värderingar och tankesätt, har Petter Stordalen tidigare berättat i ett Instagram-inlägg.

Se mer:

”Vi står orubbade tillsammans”.