Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnkockens sorg – Leon har gått bort

Foto: P4 Sjuhärad / P4 Sjuhärad
Foto: P4 Sjuhärad / P4 Sjuhärad

Stjärnkocken Leif Mannerström har sorg.

Hans älskade hund Leon har gått bort i cancer.

– Min kära hund, han var min franska vän, säger Leif Mannerström.

Det är med stor sorg som Leif Mannerström, 81, delar med sig.

Hunden Leon, som är en Dogue de Bordeaux, hann bli sex år. Under den tiden var han Leif Mannerströms trogna följeslagare.

– Jag blev av med min kära hund, min franska vän... Vi blev tvungna att avliva honom på grund av cancer. Den hade spridit sig, säger Leif Mannerström.

”Man grät i en vecka...”

Leif berättar att han mycket snabbt märkte att något inte stod rädd till med Leon.

– Han vägde 65 kilo, han var en kraftig pojk. Men vi förstod att något inte stämde när han tappade mycket vikt på kort tid. Mycket riktigt visade det sig att han hade cancer, rejäl cancer, säger han.

Han minns den sista tiden med Leon:

– Vi satt vid hans sida när han gick bort. Man grät i en vecka, men man måste gå vidare.

Ny familjemedlem efter nyår

För att dämpa sorgen har Leif faktiskt gjort klart med en ny familjemedlem som ska göra honom och hustrun sällskap på gården i Ulricehamn.

– Det blir en ny fransk hund, samma ras. Förhoppningsvis hämtar jag honom redan den 4 januari i Norge. Jag hoppas inte myndigheterna sätter några käppar i hjulet för det, säger Leif Mannerström.

Och namnet på den nya familjemedlemmen har Leif redan tänkt ut.

– Det finns nämligen två bra saker med Frankrike: De har landskapet Bordeaux, med fina viner och fina hundar. Hunden ska heta Petrus, efter mitt favoritvin Chateau Pétrus. Det ska bli väldigt roligt att få se honom växa upp. Han kommer vara med i mitt Youtube-program också, säger Leif.

Om Dogue de Bordeaux

Dogue de Bordeaux är en hundras från Frankrike, faktiskt en av de äldsta hundraserna. Det finns omnämnelser av hundrasen redan på 1300-talet. Den används främst till jakt och som vakthund av hem och boskap.


Leif berättar om att sitta i karantän i början av pandemin

Han berättar att de inte hade misstänkte att de hade viruset, men att de ändå ville testa sig.