Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sommarens nya attraktion – största satsningen på sex år

”Underlandet” bjuder in dig till Lisebergskaninernas underjordiska håla.
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Enligt Sydsvenskan är attraktionen Lisebergs största barn- och familjesatsning på sex år.
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Under stort hemlighetsmakeri har Liseberg spenderat 200 miljoner svenska kronor för att bygga upp sommarens nya åkattraktion, skriver GP

”Underlandet” är en ny attraktion där besökarna får hälsa på hos Lisebergskaninerna.

Runt 400 personer har varit inblandade då Liseberg påbörjat bygget av vad som ska komma att bli nästa sommars nya åkattraktion. 

Enligt GP, som har fått göra ett exklusivt besök på nöjesfältet, har arbetet skett under stort hemlighetsmakeri. 

– Vi vill behålla överraskningseffekten så långt som möjligt. Dessutom har vi fortfarande en hel del kvar av byggnationen, säger David Schofield, kreativ ansvarig på Liseberg till tidningen. 

Hälsa på hos kaninerna 

Enligt GP är det Lisebergskaninernas underjordiska liv som besökarna nu kommer att få uppleva. Det är ingen nyhet att kaninerna titt som tätt visat sig för besökarna ovan jord, men nu är det alltså deras vardagsliv som står i fokus. 

Attraktionen ”Underlandet” gå på räls och under turen kommer man bland annat kunna se hur kaninerna tvättar sina kläder, deras trädgårdsland och alldeles unika glassmaskin. Energin som krävs för att få belysning i kaninhålan fås genom vindkraft. 

– Lisebergskaninerna har flera speciella lösningar som kan vara svåra för människor att förstå, säger David Schofield till Sydsvenskan. 

Storsatsning 

I januari kommer arbetet med att lägga attraktionens räls att påbörjas. Efter det ska även specialeffekter i form av ljud och ljus, samt specialdesignade mekaniska animationer monteras – något som gör ”Underlandet” till den mest tekniskt avancerade attraktionen i Sverige.

Enligt GP är attraktionen Lisebergs största barn- och familjesatsning på sex år. 200 miljoner kronor har investerats i parken, varav 150 har gått till byggnationen av ”Underlandet”. Man har även passat på att bygga upp en ny scen och en restaurang. 

Om allt går vägen kommer ”Underlandet” stå redo för att ta emot besökare till premiären i slutet av april nästa år.