Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Smärtorna kan stoppa Oldsberg från Bingolotto

Ingvar Oldsberg tvingades bort från ”Bingolotto” efter intern kritik. Nu vill programmet ha med honom igen.
Foto: HENRIK JANSSON

Efter flera år som programledare för ”Bingolotto” fick Ingvar Oldsberg sparken på stående fot. Detta efter att en internutredning påvisat allvarliga arbetsmiljöproblem kopplade till den folkkäre tv-mannens ledarstil.

Men när ”Bingolotto” nu firar 30 år, är Ingvar Oldsberg inbjuden att delta i jubileumsprogrammet.

– Det finns ingen bitterhet från min sida, säger Oldsberg, som ändå kan tvingas att tacka nej.

I år fyller ”Bingolotto” 30 år – något som man kommer att fira med att bjuda in tidigare programledare. Tanken är att de på ett eller annat sätt ska medverka i sändningen den 23 oktober.

Även Ingvar Oldsberg, som 2017 fick sparken från ”Bingolotto” under dramatiska former, har kontaktats.

– De ringde för ett tag sedan och bjöd in mig, bekräftar Oldsberg.

Ingvar Oldsberg fick lämna programledarstolen efter att en interutredning som produktionsbolaget Warner Bros genomfört på uppdrag av TV4 påvisat ”allvarliga arbetsmiljöproblem” kring ”Bingolotto”.

När TV4 fick utredning på sitt bord uppmanade man Folkspel, kanalens samarbetspartner, att omedelbart bryta samarbetet med Ingvar Oldsberg.

Kan tacka nej till ”Bingolotto”

– Det var väldigt märkligt alltihop. Jag fick aldrig någon förklaring, annat än att jag hade varit för chefsaktig i mitt sätt att leda programmen. För dominant. Men ska man leda ett program så ska man göra det efter egna förutsättningar och uppfattningar, det står jag fast vid även i dag.

Ingvar Oldsberg programledde ”Bingolotto” under flera år.
Foto: LENNART REHNMAN

Som svar på avskedet hotade Ingvar Oldsberg med att stämma de tre bolagen för trakasserier, men det slutade i en anmälan av TV4 till Granskningsnämnden.

Schismen är dock vatten under bron, säger Ingvar Oldsberg i dag, och inget som står i vägen för hans deltagande i ”Bingolottos” födelsedagsfirande. 

– Det finns ingen bitterhet från min sida. Då behöver inte jag vara lika liten utan kan ta emot inbjudan och göra det artigt och trevligt.

På grund av hälsoskäl är det dock långt ifrån säkert att Oldsberg verkligen kommer att medverka i programmet.

”Är panikslagen”

– Jag har fruktansvärt ont i ryggen, och har haft det i ett par år. Jag går med kryckor och kan inte ta mig längre än ett par hundra meter från hemmet. Jag är panikslagen, säger Ingvar Oldsberg och fortsätter:

– Det går att operera, men jag har inte hittat någon som är tillräckligt benägen att göra det. Det är ett riskfyllt ingrepp, kommer du fel så är det nerver och annat som påverkas. Jag får nog vända mig utomlands för att hitta en lösning.

Men trots ryggsmärtorna har han sitt goda humör i behåll. 

– Det är kämpigt, men nedstämd är jag absolut inte. Det är många människor som har liknande problem, så jag ska inte klaga.

Nyligen har han också blivit morfar för andra gången, vilket gör det lättare att uthärda de fysiska motgångarna. 

– Det är ljuset. Helt fantastiskt, säger Oldsberg.  

Ingvar Oldsberg tillsammans med dottern Viktoria, som nyss blivit mamma för första gången.
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

SE OCKSÅ: Vem är Ingvar Oldsberg?