Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Smällkaramell" på Saltön utlovas

Regissören. Lena Koppel baserar den nya säsongen på Viveca Lärns roman "Södra vägen till Saltön". Men hon har även fått frihet att blanda in historier från böckerna "Öster om Heden" och "Väster om Vinga" och hitta på nya karaktärer.Foto: Henrik Jansson
Förvirrad. Tomas von Brömssen spelar den lätt förvirrade tobakshandlaren Thomas Blomgren. En karaktär som han till viss del kan identifiera sig själv med.Foto: Henrik Jansson
Stormigt. Tomas von Brömssen och Anki Larsson spelar det gifta paret Thomas och Emily Blomgren. Ett par som har ett stormigt förhållande. "Men precis som Albert och Herbert så tycker de väldigt mycket om varandra trots allt bråk, säger Tomas von Brömssen.Foto: Henrik Jansson
Prästänka. Dramatenskådisen Gunnel Fred spelar prästänka Karin som flyttar ut till Saltön där hon träffar både nygamla män och pratar med sin rullväska. Allt för att försöka lura i sina söner att hon börjar bli lite dement.Foto: Henrik Jansson

Otrohet, svartsjuka och bisarra missförstånd.

Känslorna kommer att storma på Saltön när nya profiler som Claes Månsson och Glenn Hysén kommer och rör om i grytan i den fjärde säsongen av tv-serien.

– Det kommer att bjudas på en riktig smällkaramell, säger Tomas von Brömssen under inspelningarna.

FAKTA

Saltöns nya karaktärer:

Dolly - Sharon Dyall

Karin - Gunnel Fred

Holger - Claes Månsson

Roger - Claes Ljungmark

Leo - Nils Närman Svensson

Tone - Amalia Holm Bjelke

Sandro - Lars Väringer

Allan/Janos- Kola Krauze

Philip- Erik Ståhlberg

Sedan den 10 augusti pågår inspelningarna för fullt ute på Skaftö i Bohuslän.

Inne på Gullmarstands hotell i Fiskebäckskil drillar regissören Lena Koppel skådespelarna Tomas von Brömssen och Anki Larsson.

Efter fyra omtagningar är hon är nöjd med en scen där tobakshandlaren Blomgren besöker hustrun Emily som fått jobb som kock på öns nya hotell- och spaanläggning.

– Jag frågar henne om hon vill följa med och köpa en ny skjorta som jag ska ha på mig när jag tar livet av mig. Men om jag gör det är inte alls säkert, säger Tomas von Brömssen som spelar den lätt förvirrade Thomas Blomgren.

En bit bakom regissören Lena Koppel och filmteamet står producenten Malin Söderlund från produktionsbolaget Anagram.

Ön vänds upp och ner

Hon berättar att vardagen ute på den fiktiva ön i skärgårdsidyllen vänds upp och ner när baddräktskungen och "Göteborgs rikaste man" Philip O´Don (Erik Ståhlberg) öppnar ett nytt spa på ön.

Relationerna mellan de gamla karaktärerna kompliceras också av att nya människor flyttar ut till Saltön.

– Det handlar mycket om kärlek. Om karaktärerna får den som de vill ha eller inte. När de får den som de kämpat för kommer de sedan kanske på att de hela inte var så intressant, säger Malin Söderlund.

I vassen lurar också den nya karaktären Holger, spelad av Claes Månsson. En före detta tobakshandlare som flyttat tillbaka till ön tillsammans med sin partner Dolly (Sharon Dyall).

– Holger får en hel del kärleksbekymmer med kvinnor i plural kan man säga. Det kommer vara mycket svartsjuka och ganska bisarra missförstånd, berättar regissören Lena Koppel när inspelningarna avbryts för lunch.

Mycket drama

Under lunchen, som intas vid en brygga med utsikt över Gullmarsfjorden, lovar både skådespelarna och regissören Lena Koppel mycket drama. Det blir inte bara svartsjuka och otrohet. Det kommer även bjudas på lycklig kärlek.

Jajemän! Det kommer att bli en riktig smällkaramell och så kommer ju någon att dö också! utbrister Tomas von Brömssen.

Han beskriver inspelningarna som en fortsättning på sin semester.

– Det är min första dag arbetsdag, men det här är ju nästan som att semestern fortsätter när man får vara i det här paradiset. Jag har legat här utanför med båten och den stora skillnaden är väl att man måste gå runt med massa påkletat smink på sig, säger han.

Den fjärde säsongen av Saltön kommer att spelas in till mitten av oktober.

Regissören Lena Koppel berättar att den nya säsongen är baserad på Viveca Lärns bok "Södra vägen till Saltön". Men hon har även fått frihet att blanda in historier från böckerna "Öster om Heden" och "Väster om Vinga" och hitta på nya karaktärer.

– Jag skriver och så skickar jag det till Viveca som får ge sina synpunkter. En del nya karaktärer kommer sedan att kanske följa med i hennes nya böcker, säger Lena Koppel.

Glenn dyker upp

När den nya säsongen kommer att sändas är inte bestämt än.

– Vi kommer att vara helt färdiga i april, men SVT har inte tablålagt säsongen än. Troligtvis blir det under hösten eller vintern 2016 eller i början av 2017, säger Malin Söderlund.

Till skillnad från tidigare säsonger spelas den nya säsongen in i ett snabbare tempo. Något som Lena Koppel ser som en fördel när det gäller Tomas von Brömssen.

– Det är perfekt när Tomas kommer in och inte har koll på någonting. Han kan säga vad han vill när han ska spela Blomgren, skrattar hon.

Den folkkäre skådespelaren medger att det finns likheter mellan honom själv och sin karaktär.

– Tyvärr är det så. Emily tror ju att ju att Blomgren har någon form av bokstavskombination i vokaler. Som tur är så har jag inte hans dystra sida, säger Tomas von Brömssen.

I ett av säsongens fyra avsnitt kommer också Glenn Hysén att dyka upp Saltön.

– Han är van vid att stå i centrum så det kommer han att klara av galant, säger Malin Söderlund.