Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skäringer kan slopa Proviva efter debatt

Foto: Leif Gustafsson

Mia Skäringers debattinlägg om diethets och hälsostress fortsätter att skapa rubriker. Är det Mias ord eller är det Proviva som haft ett finger med i spelet är det som många frågar sig.

Nu funderar skådespelaren på att byta bloggplattform och därmed bli helt oberoende.

– Det var naivt av mig att tro att det skulle funka att skriva om vad som helst här, skriver hon på sin blogg.

Mia Skäringers debattlinlägg i Aftonbladet spreds som en löpeld i sociala medier. Hyllat av många, men samtidigt också hårt kritiserat.

Anledningen till kritiken ligger i att Mia Skäringer i samband med debattinlägget även bytte bloggplattform till Proviva och misstankar kom snabbt upp om att orden i artikeln inte bara var hennes egna – utan en del i ett samarbete med Proviva. Helt felaktigt, har både Mia Skäringer uttryckt på sin blogg och hennes agent Bosse Gustafsson sagt till GT.

– Det går inte att köpa Mia. Hon skiter nog ganska högaktningsfullt i Proviva. Hon är inte influerad av någon och kommer aldrig att vara det när hon skriver, sa han till GT den 10 mars.

Funderar på att byta plattform

Nu går skådespelaren själv ut med att hon funderar på att byta bloggplattform efter anklagelserna och den hårda kritik hon mötts av.

– I eftermiddags började jag fundera på att byta plattform. Bli oberoende. Det var naivt av mig att tro att det skulle funka att skriva om vad som helst här. Jag har också insett att nu kommer den ena krönikören efter den andra att ställa sig i ljuset som min viktiga krönika spred för att skugga mig med ytterligare en smart vinkel, skriver Mia Skäringer på sin blogg.

I blogginlägget tar hon bland annat upp Sanna Lundell som skriver om "Mia Skäringers fatala tabbe" om hur det är märkligt att skådespelaren inte själv förstår skillnaden mellan att blogga hos tidningen Mama och att blogga hos Proviva.

– Ann Heberlein satte också pistolen gott i tinningen på mig. Ja hon hade tydligen så mycket krut inne i sitt finkulturella rum att hon hade råd att smälla av hela mig på 2500 tecken, fortsätter Mia Skäringer i sitt blogginlägg.

Medsystrarna står för attackerna

Hon menar att alla kritiska ord sprider en skugga som hon varken vill slåss emot eller stanna kvar i – och att det dessutom säkerligen finns mer att ställa henne tillsvars för nu när det ändå är igång.

– Och det intressantaste av allt är att det mestadels är medsystrarna typ i min egen ålder som attackerar mig. Jag vet inte men det är någon med mycket läppstift som har jävligt dålig andedräkt, avslutar Mia Skäringer inlägget.

Om det blir ett bloggbyte eller inte får framtiden utvisa, men tankarna finns. Det står helt klart om man läser skådespelarens egna ord.