Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skådisstjärnans nya inspelning – i Sverige

Skådespelaren Martin Wallström är född och uppvuxen i Uddevalla.Foto: EMIL NORDIN
Nya projekt på gång – i Sverige, denna gång. Foto: JAN DÜSING

Han är känd från filmer som ”I rymden finns inga känslor”, ”Snabba Cash – Livet deluxe” och tv-serier som ”Wallander”. 

Nu ger sig skådespelaren Martin Wallström, från Uddevalla, ut på nya äventyr. 

– Jag ska medverka i en svensk produktion och vi börjar filma redan om ett par veckor, berättar han för Bohusläningen

Efter flera år i New York och inspelningar av tv-serien ”Mr. Robot”, har den Uddevallabördige skådespelaren Martin Wallström återvänt till hemtrakterna. 

I en intervju med Bohusläningen berättar han att en ny svensk produktion har satts i gång. Inspelningarna kommer att pågå i ett halvår. 

– Jag ska medverka i en svensk produktion och vi börjar filma redan om ett par veckor. Vad det är kan jag dock inte säga någonting om, men det ska bli väldigt roligt och samtidigt skönt att få vara hemma i Sverige en tid. Det har jag sett fram emot, säger han till tidningen. 

Trots att Wallström inte vill avslöja vad det är han spelar in, hintar han om att det kan vara en person han har samarbetat med tidigare. Något som var en bidragande orsak till att han hoppade på tåget.  

– Det är nog beroende på lite olika saker. Delvis för att jag visste att det inte skulle bli någonting mer med Mr. Robot men också för att jag haft kontakt med producenten tidigare. Det är väl bra omständigheter helt enkelt och nu var det längesedan jag spelade in i Sverige vilket gör det extra roligt, säger Wallström till Bohusläningen. 

Kände sig nervös

Skådisstjärnan har medverkat i ett 30-tal filmproduktioner och har haft störst genomslag i filmer som ”I rymden finns inga känslor” och ”Snabba cash – livet deluxe”. 

De senaste säsongerna med ”Mr. Robot” har också varit framgångsrika för skådespelaren. Huvudrollsinnehavaren Rami Said Malek har tidigare vunnit Oscar för sin insats i musikalfilmen Bohemian Rhapsody – vilket produktionen firade honom för. 

Den fjärde säsongen, som spelades in fram till augusti förra året, är nu klar och det återstår att se vad det nya projektet på svensk mark blir. 

För Bohusläningen medger Wallström dock att inspelningen i USA, inför den sista säsongen av Mr. Robot, var tuff. 

– Vi hade nämligen en paus på drygt ett år mellan inspelningen av tredje och fjärde säsongen, och trots att jag har spelat rollen flera gånger förut kände jag mig lite extra nervös efter att det gått så lång tid sedan sist. Jag tittade på mig själv i spegeln och tänkte: hur ska jag klara detta?, säger Wallström och tillägger att det i slutändan gick bra. 

Det gäller att vara på sin vakt under filminspelningar. 2017 trodde polisen att ett allvarligt brott hade inträffat – och öppnade eld. Allt visade sig dock vara skådespeleri. Se filmen här: