Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skådespelerskan Carina Boberg är död

Carina Boberg har dött. Skådespelerskan somnade in efter en tids sjukdom.Foto: AMELIE HERBERTSSON / GT/EXPRESSEN
Hon är mest känd för sin karaktär ”Bettan” i tv-serien ”Rena Rama Rolf”. Här poserar hon tillsammans med Lasse Brandeby.Foto: NICLAS SKÖLD / TV4

Carina Boberg är känd från Göteborgs stadsteater och tv-serien ”Rena Rama Rolf”.

Efter en tids sjukdom har skådespelerskan nu dött.

Hon blev 68 år gammal.

– Det är naturligtvis jättetungt när en så älskad och varm människa går bort, säger Pontus Stenhäll, konstnärlig ledare på Göteborgs Stadsteater.

Göteborgs Stadsteater meddelade under tisdagskvällen att skådespelerskan Carina Boberg dött efter en tids sjukdom.

”Det är med stor sorg vi får konstatera att Carina Boberg, en mycket kär kollega och mångas vän har gått bort efter en tids sjukdom.”, skriver Göteborg Stadsteater på Facebook.

Carina Boberg var anställd på Göteborgs Stadsteater och ingick i den fasta ensemblen mellan 1983 och 2019. Hon är mest känd för att ha spelat karaktären ”Bettan” i tv-serien ”Rena Rama Rolf”, en tv-serie hon gjorde tillsammans med skådespelaren Lasse Brandeby.

– Hon personifierade det hjärtat som är Göteborg Stadsteater. Hon gick in i allting till hundra procent och lämnade aldrig någonting åt slumpen. Hon hade en värme och ett bultande hjärta för teatern, säger Pontus Stenhäll.

”Jättetungt”

Pontus Stenhäll berättar att Carina Boberg sista roll var som farmor i ”Fanny och Alexander”. Den rollen spelade hon fram till sin pension 2019 och strax därefter insjuknade hon.

– Det är naturligtvis jättetungt när en så älskad och varm människa går bort, säger Pontus Stenhäll.

I receptionen har Göteborg Stadsteater tänt ett minnesljus vid en minnesbok, som allmänheten kan skriva i från och med i morgon.

Carina Boberg blev 68 år gammal.