Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sean Banans bekännelse: ”Har mått dåligt hela livet”

Spelstudion listar årets och årtioendets spel
Sean Banan, som man är van att se honom.Foto: CHARLOTTE BRUNZELL/ALL OVER PRESS AOPS
Sina Samadi, Sean Banan, i Melodifestivalen.Foto: SVEN LINDWALL EXP

Sina Samadi, 34, är mer känd under sitt artistnamn ”Sean Banan”. 

I en stor intervju med tidningen Revansch berättar han nu om kändisskapet, sin prutthumor – och fasaden som han kämpat för att hålla uppe. 

– Jag har mått dåligt i hela mitt liv mer eller mindre, säger han. 

Sean Banan är komikern, artisten och mångsysslaren som blev känd för hela svenska folket i och med sitt deltagande i Melodifestivalen. 

Med sin ”prutthumor” och sina spexiga larv, där han skojar om nakna rumpor och bananer, har han blivit en favorit hos barnen – med filmer, egna skivor och turnéer som följd. 

I en intervju med tidningen Revansch, som handlar om psykisk ohälsa och ges ut av Riksförbundet för social och mental hälsa, ger han dock en ny bild av sig själv. Bakom den skrattande fasaden har Sean Banan länge tampats med psykisk ohälsa. 

– Jag har mått dåligt i hela mitt liv mer eller mindre. Först när jag hade en hajp i karriären mådde jag bra. Men det var bara en fasad. Jag levde i en artistbubbla. Det var en form av bedövning efter min mammas död och sorgerna jag bar inombords. När karriären inte blev lika hajpad började jag ifrågasätta mitt värde som både artist och människa, säger han i intervjun. 

Mamman dog tidigt

Sina Samadi, som han egentligen heter, är 34 år och uppvuxen i Västra Frölunda. När han var 11 år dog hans mamma i cancer. En stor del i Sean Banans bekräftelsebehov låg i längtan efter att bli sedd. 

Han berättar att han blev retad under skolåren, vilket präglade honom under senare delen av uppväxten. 

– Det var väldigt många elaka kommentarer. Vi är som lera när vi är små. Får du komplimanger formas leran till något som är positivt. Får du diss och taskiga kommentarer formas leran annorlunda. Problemet är att leran stelnar och komplexen sätter sig livet ut, säger han till Revansch. 

Efter succén för några år sedan, då den 27-årige artisten släppte både en egen långfilm och vars album sålde platina, kom en dipp igen. 

Sean Banan.Foto: YLWA YNGVESSON
Sean Banan berättar för tidningen Revansch.Foto: SVEN LINDWALL

”Mådde som sämst”

Motivationen försvann och han blev i samma vända lämnad efter en fyra år lång relation. 

– Då mådde jag som mest piss. Jag blev deprimerad, hade helt glömt mitt eget värde och vem jag var, säger han i intervjun. 

När det var som värst drabbades Sean Banan av en panikångestattack – för att komma till rätta med ångesten började han dansa. Den stora vändningen kom först efter att hans vän började peppa honom. I dag har han sett över vilka han umgås med, försöker göra saker som känns meningsfulla och arbetar på sitt artistskap. 

– Nu är jag någonstans i livet där jag aldrig varit tidigare. Jag är kanske inte lika glad som för 15 år sedan men definitivt stabilare. Jag har koll på hur jag mår, varför och hur jag ska lösa det. Jag är mer insiktsfull i dag. Nyligen slog det mig att om det här aldrig hade hänt – mammas död och mobbningen – hade Sean Banan aldrig funnits, säger han till Revansch. 

 

 

Här berättar Sean Banan om relationerna med flickvännerna – ”första åren är man rolig, tycker de”