Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sandra, 28, fick hembesök – av Miriam Bryant: ”Sjukt”

Det här är Miriam Bryant.
Sandra Henderson (längst till vänster) tillsammans med sina vänner, som under onsdagen fick finbesök.Foto: Rix FM / Rix FM
På scenen som byggts upp i trädgården stod bland annat Miriam Bryant.Foto: Rix FM / Rix FM

Coronapandemin har satt käppar i hjulen för många födelsedagsfiranden.

En av de som fått känna på det var Sandra Hendersons kompis, vars 30-årsfest ställts in flera gånger.

Som plåster på såren bestämde sig Sandra för att smälla till med något speciellt och nu har hon och vännerna fått finbesök i form av Miriam Bryant, som bjöd på exklusiv hemmaspelning.

– Det känns ju lite sjukt också, får man erkänna, säger hon.

Sandra Henderson, 28, från Landvetter ville göra något speciellt för sin kompis, vars 30-årsfest ställts in flera gånger på grund av coronapandemin.

Hon valde därför att delta i Rix FM:s tävling ”Rix FM hemma hos”.

– Jag skickade ett bidrag i form av ett rim. Min kompis fest hade blivit inställd flera gånger och hon hade heller inte fått pengarna tillbaka för lokaler hon hyrt och så, så jag tänkte att det kunde vara ett optimalt sett att fira henne på. Turligt nog vann jag, vilket kändes väldigt otippat, berättar Sandra.

Vinsten i tävlingen resulterade i att Sandra, tillsammans med nio vänner, under onsdagseftermiddagen fick besök av Robin Bengtsson, Jubël och Miriam Bryant som i tur och ordning spelade på en scen som byggts upp i trädgården.

Förutom Miriam Bryant var även Robin Bengtsson och Jubël på besök.Foto: Rix FM / Rix FM
Coronasäkrad spelning hemma i Saras trädgård.Foto: Rix FM / Rix FM

Inför konserten var Sandra peppad på spektaklet.

– Det ska ju bli skitkul, men det känns ju lite sjukt också får man erkänna, sa hon då.

Miriam Bryant – en favorit

Just Miriam Bryant har länge varit en favorit, berättade hon.

– Jag har följt henne länge och tycker hon är väldigt bra, sen är det ju så klart extra kul att hon är från Göteborg också.

Sandras vinnar-rim

Du fyllde 30 år i livet och då kändes ju ett brakfirande helt givet. Förväntansfull att få ordna världens fest, men plötsligt slog corona till som en pest.

Vi såg fram emot en kväll där rumpor skulle skaka, men från den bokade lokalen gavs inga pengar tillbaka.

Att vinna en afton med vänner o musik vore onekligen en skräll. Men få andra är värda en sådan kväll!

Idén med hemmaspelningar väcktes till liv när Rix FM:s festival, som sedan ungefär 20 år tillbaka turnerat med populära artister runt i landet, stoppades på grund av coronapandemin.

Ledningen bakom festivalen funderade då i stället på om man kunde komma med artisterna till lyssnarna och sedan en tid tillbaka är hemmaspelningarna en realitet. Totalt kommer man göra cirka 15 stycken, med blandade artister baserat dels på vad som är populärast på radiokanalen men också enligt vinnarens önskemål.