Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så klarade Jenny Berggren pressen

Jenny Berggren berättar om pressen under "Så mycket bättre"-inspelningarna: "Jag åkte bort i bland bara för att träffa barnen".
Foto: Patrik C Ã Sterberg
I årets "Så mycket bättre" deltar Niklas Strömstedt, Lisa Nilsson, Miriam Bryant, Sven-Bertil Taube Jenny Berggren, Andreas Kleerup samt hiphopduon Ison & Fille.
Foto: Olle Sporrong
Ace of Base hade stora internationella framgångar när det begav sig: "Vi omsatte mer än Volvo ett år", säger Jenny Berggren.

Tio dagars inspelning från tidig morgon till sen kväll, ständigt övervakad av tv-kameror.

För att klara pressen i "Så mycket bättre" gick Jenny Berggren, 43, upp klockan fyra på morgonen – och flydde till sina barn.

– Jag åkte bort i bland bara för att träffa barnen. De var där i några dagar, säger Jenny Berggren.

Under flera säsonger har deltagarna i TV4:s succéprogram "Så mycket bättre" vittnat om stressen under inspelningarna.

I fjol var det Carola som gick ut och berättade om den påfrestande sömnbristen och i en intervju i somras sa Miriam Bryant att dagarna på Gotland "varit bland de jobbigaste i livet."

Också Ace of Base-stjärnan Jenny Berggren påverkades av det tuffa schemat.

– Det var väldigt, väldigt tajt. Jag är van att jobba och inte sova så mycket men det är klart, att efter tio dagar i rad blir man rätt mör. Det var väldigt kul och blev väldigt flamsigt några gånger, men det var på grund av att man var så trött, säger Jenny Berggren.

Hur långa dagar var det?

– Man somnade vid två-tre. I bland gick man upp vid fyra, ibland vid sju.

Fyra?!

– Ja, det var lite olika. Ibland måste man ses lite också och inte bara jobba. Efter fjärde dagen kände jag att jag faktiskt ville få en vettig bild av de som var där och då fick man lov att sitta uppe lite, för annars var det en kamera där hela tiden.

Barnen var med på Gotland

Jenny Berggren hade ett andra knep för att klara av de späckade dagarna:

Att fly undan resten av artisterna i huset till sin man och sina barn – åtta och tio år gamla – som var med på Gotland.

– Jag åkte bort ibland bara för att träffa barnen, då stack jag upp lite tidigare. De bodde bredvid, säger Jenny Berggren.

Hon var först och mötte upp resten av gänget när de anlände. Innan dess hade Jenny Berggren hunnit med att visa upp inspelningsplatsen för familjen.

– De var med där innan vi körde i gång. De såg när vi lämnade in väskorna och de visste vilket rum jag sov i och hur det såg ut. Och så fick de hälsa på en massa människor som jag skulle jobba med. De var där i några dagar och sedan åkte de hem.

Var det viktigt för dig att ha med barnen?

– Jag och min man brukar göra så när vi är ute och jobbar, vi tar med barnen till viss del. Då vet de var mamma och pappa är och det blir mycket enklare för dem att föreställa sig vad man gör.

Berggren: "Det kommer tårar"

Har dina barn insett hur stora Ace of Base var en gång i tiden?

– Det går inte riktigt att föreställa sig. Men jag brukar säga till dem att mamma jobbade som popstjärna förut. En ganska udda fras i sig ...

Trots de långa dagarna och nätterna är Jenny Berggren glad över sin medverkan i "Så mycket bättre".

I början av november är det hennes dag. Vad som sker då vill hon inte avslöja, men fler tårar utlovas.

– Tänk om det är slut på dem, vad tråkigt det hade varit om alla satt där helt torra. Men jag blir ofta berörd, så det är inte konstigt att det blev så. Kleerup (Andreas) grät, jag grät och ja, det blev lite så, säger Jenny Berggren.