Så friade magikern – efter tjuvåket i Vasan

Fick sitt ja. Magikern Stefan Odelberg friade i Vasaloppsspåret och fick ja av sin fästmö Berna Inceoglu.
Foto: Privat

Först gav han sin fästmö Berna Inceoglu, 31, rosor varje dag i februari.

Sedan friade han efter att ha tjuvåkt i Vasaloppet.

– Hon började gråta och jag skrattade för jag var så nervös, säger magikern Stefan Odelberg, som nu donerar 50 kronor om dagen till välgörenhet för att sluta äta godis.

På scen älskar han att lura sin publik – med stora och små trick.

Nu satsar han på att bli en jäkel i kärlek och han gör det rejält.

Under hela februari gav han sin fästmö, Berna Inceoglu, en ros för varje dag.

– Jag ville att det skulle vara olika färger varje gång. Det blev mycket spring i olika blomsterhandlare. Men på slutet blev det riktigt kärvt, för sorterna började ta slut. Det blev att jag fick gå runt på Ica för att hitta rosor med en färg jag inte gett tidigare, säger han.

Ringen i magväskan

Totalt skulle det ha blivit 28 rosor, men det blev lite mer än så.

För Stefan Odelberg satsar hårt på att göra klassikern – det vill säga Lidingöloppet, Vansbrosimmet, Vätternrundan och Vasaloppet under ett år – och det var under det anrika skidloppet som han hade en idé.

– Jag tänkte att jag skulle fria till Berna när jag väl kom fram, så jag hade några rosor och ringarna med i en midjeväska, berättar han.

Det gick inte riktigt som han hade tänkt sig.

– Det var det tuffaste jag har gjort. Roligt, men jobbigt. För varje kilometer som gick drogs repet bakom mig. I Oxberg efter att ha åkt 62 kilometer hann jag inte fram, förklarar han.

– Men jag var tvungen att ta mig vidare och fortsatte åka. Efter några hundra meter blev jag stoppad av en skoterförare. Men jag förklarade hur det låg till, att jag skulle fria i mål. Så han sa att han inte sett mig, för det hade ju blivit totalt mörker.

I Hökberg, knappt två mil från mål, fick det räcka och där stod också Berna och Stefan Odelbergs föräldrar oroligt och väntade.

– Så jag gick ner på knä. Hon började gråta och jag skrattade, för jag var så nervös. Sedan började hon skratta och jag gråta. Det var galet, förklarar han.

Han kom inte i mål, men han fick sitt ja och om ett år ska bröllopet ske.

– Vi planerade det först till oktober. Men vi har ändrat oss, säger Stefan Odelberg.

Ett klokt val. För nu har han bestämt sig för att donera 50 kronor om dagen fram till den 10 maj – totalt kommer det handla om mer än 3000 kronor. Allt för syftet att Stefan Odelberg ska sluta äta godis.

– Det kan bli mer. Det är inte säkert att jag slutar den 10 maj, säger han.

– Jag älskar godis, så vi får se hur det går.

Men det behöver du ju inte längre nu då du fått ja från de sötaste som finns, eller hur?    

– Haha, precis. Bra sagt. Det citerar jag.

Stefan Odelbergs klassiker

Ålder: 39, fyller 40 i sommar.

Yrke: Magiker och underhållare.

Bor: I Göteborg.

Aktuell: har försökt göra den svenska klassikern – det vill säga Lidingöloppet (löpning), Vansbrosimmet, Vätternrundan (cykel) och Vasaloppet (skidor) under ett år. Tvingades bryta Vasaloppet den 2 mars, men friade till fästmön Berna Inceoglu när han kom fram till Högberg med 19 kilometer kvar. Donerar just nu 50 kronor per dag från 10 mars till 10 maj till olika välgörenhetsorganisationer.

Träffade Berna Inceoglu för två år sedan på Nordic Wellnes där hon jobbar.