Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så bra är Jill Johnsons nya show med vännen

Jill Johnson spelar på Stora Teatern i Göteborg. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT
Jill Johnson under utdelningen av Polarpriset förra året. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Jill Johnson är ute på sin ”Me and Ms. Rose”-turné, ihop med låtskrivaren Liz Rose. 

De har skrivit flera av Jills låtar tillsammans – och på söndag spelar de på Stora Teatern i Göteborg. 

Recensionerna inför konserten bådar gott. 

Det var i februari som Jill Johnsons senaste turné drog i gång. Den här gången är det ihop med nära vännen – den framgångsrika låtskrivaren Liz Rose. 

Sverigeturnén inleddes i Västerås den 1 februari och har sedan dess passerat ”köpingarna” – Linköping, Norrköping, Jönköping och Nyköping. 

Efter stopp i Kalmar, Växjö och Malmö i veckan, spelar Jill Johnson i Helsingborg på fredagen, innan hon intar Göteborg. 

Konserten börjar på söndagskvällen och hålls på Stora Teatern där man enligt pressmeddelandet får höra Jills låtskatt – ihop med många historier om hur låtarna blivit till. 

Det blir lätt så när man har en låtskrivare med sig. 

Fina recensioner

Showen har hittills recenserats i både Aftonbladet och i Östgöta-Corren. De sistnämnda gav betyget 4 av 5 och recensenten Christina Öberg skrev bland annat att vemodet duggar tätt och präglar showen, liksom smärtan – men det är en varm atmosfär med mycket hjärta och en del eftertanke också. 

Liz och Jill turas om att sjunga, berätta och kommentera. Det är de små historierna och ögonblicksbilderna. Formuleringen som blev en sång. Eller minnet av en gammal grill. Jills röst sveper in, sträcker ut sig och skapar fina tonbilder”, skriver Christina Öberg vidare, om showen i Linköping. 

Aftonbladet delade ut tre plus av fem för spelningen i Västerås – premiären – och berömmer Jills amerikanska kollega. 

De två vännerna sitter på varsin barstol och berättar om gamla ex, hembränt och Jills konfirmationspräst Åke, berättelser som alla på olika sätt utvecklats till låtar”, skriver recensenten Håkan Steen som också menar att greppet går hem bland publiken. 

Skrivit åt Taylor Swift

Liz Rose är, förutom vän till Jill Johnson, också låtskrivare som samarbetat med bland andra Carrie Underwood, Jewel, Bonnie Rait och Lee An Womack. Men framför allt har hon varit med och skrivit låtar som Grammy-belönade ”You belong with me” och ”White horse”, som framförs av superstjärnan Taylor Swift. 

Jill Johnson är, förutom showen, också aktuell med en ny säsong av ”Jills veranda”. Ett klipp från den nya säsongen finns i spelaren högst upp – då med Miriam Bryant. 

Här är låtarna i "Me and Ms. Rose"

1. Breakfast in New York 2. Natalie 3. Swimming alone 4. While you’re sleeping 5. Tulsa 6. The chill 7. Grocery money 8. We swore we’d never 9. White lightning 10. Ex-husbands 11. I should have left sooner 12. Sacred ground 13. Too late to be drinking 14. Long beautiful day Extranummer: 15. My apology 16. Love ain’t nothin’ 17. Girl crush

 

Källa: Aftonbladet

Apropå Taylor Swift: Så här såg det ut när hon slog rekord på American Music Awards tidigare i vintras: