Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robinson-Julia fast i Sverige – vill tillbaka till lyxlivet i USA

Det var stort drama under sista veckan i Robinson – så här såg det ut.
Julia Franzén har rest till över 40 destinationer på fyra år.Foto: Privat / Privat
I dag är ”Robinson”-Julia fast i Sverige på grund av covid-19.Foto: Privat / Privat
Julia Franzén tillsammans med Paris Hilton.Foto: Privat / Privat
Julia Franzen i ”Robinson”.Foto: Privat / Privat

Hon har festat med kändiseliten och rest till över 40 destinationer på fyra år – oftast gratis.

I dag är ”Robinson”-Julia fast i Sverige på grund av covid-19 – men planerar att återvända till sitt gamla, glamourösa liv så snabbt hon kan.

– Jag älskar lyx och allt med det, jag klarar mig inte utan lyx, säger Julia Franzén. 

Julia Franzén, 29, är uppvuxen i Lerum, strax utanför Göteborg. De senaste åren har hon bott i Los Angeles i USA där hon har arbetat som personlig tränare och livscoach.

Hon har även jobbat som modell och med olika events där hon rest runt i världen och festat med kändiseliten.

Nu är hon dock fast i Sverige på grund av coronapandemin.

– Jag ville vara i Sverige för att umgås med min familj när jag kom hem från Robinson, men nu är jag fast här, säger Julia Franzén.

”Inte lika glamouröst”

Julia Franzén åkte i höstas till ön Fiji för att spela in ”Robinson”. Där klarade hon sig ändra fram till finalveckan och bodde på sandstranden i 41 dagar.

– Det var en jättehäftig upplevelse för att sammanfatta det kort. Det var som ett helt liv. Man föds och hinner dö och så upplever man allt där emellan. Man är ledsen, arg, glad och hoppfull, säger Julia.

Nu bor hon i Göteborg tillsammans med Priya Svang – en annan Robinson-deltagare. En tillvaro som skiljer sig mycket från livet som Julia vanligtvis är van vid.

Innan bestod vardagen i Los Angeles av fester och mingel med kändisar som Leonardo DiCaprio och Justin Bieber. Eller att flygas i privatjet till lyxöar som Ibiza för att festa med fotbollsstjärnor som Cristiano Ronaldo.

– Det är inte lika glamouröst just nu som jag är van vid. Jag tänkte innan Robinson att det skulle få en att tänka om, men det gjorde det inte, säger Julia.

Hur menar du?

– Efter Robinson fick jag insikten över hur mycket jag älskar lyx. Jag älskar bekvämligheten, smink och fina kläder. Jag klarar mig inte utan det.

Vill frysa in sina ägg

På tisdag bär flyttlasset vidare till Stockholm där hon ska bo på hotell tills hon får flyg hem till Los Angeles igen.

– Jag har rest mycket och jobbat som modell, men nu vill jag skaffa familj och stadga mig. Och det är i Los Angeles jag vill göra det. Jag trodde aldrig dagen skulle komma, att sluta flytta runt, men det är jag klar med, säger Julia.

Till sommaren planerar hon att frysa in sina ägg.

– Jag är redo för det. Jag känner att jag vill skaffa barn. Om jag fryser in mina ägg kan jag slappna av och inte stressa över tanken att äggen ruttnar. Då kan jag dejta i lugn och ro och inte ge mig in i något förhastat, säger Julia.

Samtidigt närmar hon sig 30 och säger att hon känner sin biologiska klocka ticka, och att hon är redo för att hitta den rätte och stadga sig.

– Jag kommer aldrig sluta resa. Jag kommer alltid leva och resa de här jetsetrundorna varje år. Det vill jag göra, enda skillnaden kommer vara att det i stället blir med en kille, säger Julia Franzén.

Lever på sociala medier och Youtube

Tiden i Robinson har öppnat upp mängder med dörrar för Julia.

– Jag har fått ett helt nytt jobb. I dag kan jag hålla på med Youtube mina sociala medier och tjäna pengar på det. Det är det absolut bästa som Robinson har givit mig, säger Julia.

Det har också lett till att bilden av Julia har förbättrats, säger hon.

– Folk tycker om mig mer för min personlighet än mitt utseende. Jag är inte som folk tror att jag ska vara baserat på mitt utseende. Folk dömer mig för mitt utseende, men jag är helt tvärtom. Min personlighet matchar inte, och det är härligt att jag kan bryta de fördomarna, säger Julia Franzén.

 

Här gjorde tv-profilen Clara Henry entré i "Robinson".