Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Premiär för Lisebergs läskiga clownsatsning

På ”Cirkus Bisarr” kommer man stöta på clowner Foto: LISEBERG
I år är ungefär 25 000 pumpor på plats. Obs, bilden är från ett annat tillfälle. Foto: HENRIK JANSSON

För bara två veckor sedan avslutades sommarsäsongen på Liseberg och redan på fredagskvällen kommer halloween-satsningen öppna för säsongen.

Nytt för i år är en attraktion som går under namnet ”Cirkus Bisarr”.

– Läskiga clowner rör sig i gränslandet mellan skratt och skräck, vilket är ett tacksamt tema säger Sandra Leiknes, skräckproducent på Liseberg, i ett pressmeddelande. 

Under de två veckorna som gått sedan nöjesparken stängde för sommarsäsongen så har 100 ton pumpor placerats ut, vilket är runt 25 000 stycken, och nya ”Cirkus Bisarr” har byggts upp bland annat.

–  Läskiga clowner rör sig i gränslandet mellan skratt och skräck, vilket är ett tacksamt tema säger Sandra Leiknes, skräckproducent på Liseberg, i ett pressmeddelande.

– Vad clownerna gör med de gäster som inte uppskattar underhållningen på plats överlåter vi till fantasin att svara på.

”Cirkus Bisarr” är till skillnad från skräckhus som Gasten uppbyggt utomhus. 

– Det är ett område som vi kallar Skräckområdet och det ligger borta vid Hamnkvarteren kring polketten. Då området är större blir det ett annat utrymme och en annan interaktion med clownerna och cirkusartisterna, säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg.

Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg. Foto: Liseberg

Lisebergs reklamfilm stoppades 

Inför den nya attraktionen spelades en reklamfilm in – som stoppades för att den helt enkelt var för läskig för en bred målgrupp. 

– Vi valde att lägga upp filmen på vår youtubekanal med åldersgräns i stället. Den är till för de som älskar skräck och ger en försmak av vad du kan uppleva i parken. Men vi förstår att den inte är för alla, säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg.

 

Shocker är också en nyhet för hösten. Foto: LISEBERG

En annan ny attraktion för året är Shocker, som har ett skräcktema med bland annat operationssalar, fängelsehålor och monster.  

Är man för liten, eller helt enkelt är lite för rädd, så har ett gäng åkattraktioner öppet under halloween-veckorna och Kaninlandet har öppet som vanligt för de allra yngsta. 

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!