Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petter Stordalens fina ord till exfrun Gunhild

Hotellmagnaten Petter Stordalen har drabbats hårt av coronakrisen.
Gunhild Stordalen.
Foto: SVT
Petter Stordalen gratulerar sin exfru.

I FN:s toppmöte om livsmedel och hållbarhet får Gunhild Stordalen en central roll – då hon är en av fem som leder toppmötet.

Då hyllas hon av exmaken Petter Stordalen.

”Jag kunde inte ha varit mer stolt och glad för Gunhild och hennes fantastiska team på EAT”, skriver Petter Stordalen i ett inlägg på Instagram.

Toppmötet i FN kommer att hållas 2021. Då kommer man att diskutera om hälsosamma, hållbara och rättvisa livsmedelssystem.

Med sin stiftelse EAT Foundation, som Gunhild Stordalen är vd för, samlar Gunhild forskare, politiker och företag som jobbar mot att göra matproduktionen mer hälsosam och hållbar.

Hon har tidigare jobbat tätt ihop med FN via sin stiftelse och nu är det klart att hon får en central roll i toppmötet nästa år.

Tillsammans med fyra andra ledare är hon ansvarig för mötet och hon kommer att leda mötet tillsammans med bland annat WWF, International Care och Bill Gates-finansierade Gain, skriver tidningen E24.

– Och så är det Gunhild från Muggerud och lilla Eat från Norge. Det är lite surrealistiskt, säger Gunhild Stordalen till tidningen.

Gunhild: ”Hedrad”

Gunhild fick en stiftelse av sin före detta make, hotellmagnaten Petter Stordalen, i morgongåva när de gifte sig – Stordalen foundation – full av pengar. Den blev starten för grundandet av EAT Foundation.

– Jag blev oerhört glad och hedrad. Och det gör mig stolt att Eat blir sett som en nyckelaktör internationellt, säger Gunhild Stordalen till E24.

Någon som också är glad över Gunhild ärofyllda uppdrag är exmaken Petter Stordalen. Gunhild och Petter var ett par i 14 år och i november i fjol kom beskedet om att de skiljer sig.

Hyllas av exmaken Petter Stordalen

På sin Instagram skickar Petter Stordalen en hyllning till exfrun, efter det nya beskedet.

https://www.instagram.com/p/CE4kcMMjP_L/?igshid=1i3ozl29rhvks

”En fantastisk nyhet! I dag blev det känt att Gunhild Stordalen är officiellt utnämnd av FN:s vice generalsekreterare till att inta en av de mest centrala rollerna under FN-toppmötet om mat och livsmedelshållbarhet nästa höst. Knappt någon norrman utanför politiken har uppnått en liknande position, och jag kunde inte vara mer stolt och glad för Gunhild och hennes fantastiska team på EAT. Gratulerar!”, skriver Petter Stordalen.

TV: Här talar Petter och Gunhild om separationen

Stordalen gör egen intervju med ex-hustrun – om skilsmässan.