Petter Stordalens egen bild på svenska kärleken

Petter Stordalen om stödet från svenska Märta: ”Satts på prov”
Petter Stordalen träffade Märta Elander Wistén under första vågen av corona.
Foto: ANTON SOGGIU / SOGGIU PHOTO
Petter har tidigare sagt att Märta var ett stort stöd under tiden då han bland annat tvingades permittera tusentals anställda.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Efter skilsmässan från Gunhild Stordalen har Petter Stordalen funnit kärleken i svenska Märta Elander Wistén. 

På Instagram har han delat en första bild på de båda tillsammans.

”Två glada ryttare, en professionell naturbegåvning och en som gör allt han kan för att hålla sig kvar uppe på hästen” skriver Petter.  

Under våren förra året, när grannlandet Norge stängt ner under den första coronavågen blev Petter Stordalen, 58, och Märta Elander Wistén, 30, ett par. 

Det var ungefär ett halvår efter att Petter och Gunhild Stordalen meddelade att de valt att gå skilda vägar. 

– När jag mötte Märta så var det lockdown i Norge. Några få dagar gick över till 100 dagar. Då var hon ett stort stöd att få något annat att tänka på, än alla de saker som varit extremt krävande. För mig var de tyngsta permitteringarna av sju och ett halv tusen anställda bara på Nordic Choice, har han tidigare berättat.

Delar med sig av en privat bild

Petter Stordalen delar ofta och gärna med sig av delar av sitt liv på Instagram och har nu valt att dela med sig av en bild där han och Märta, som är före detta elitryttare, poserar glatt framför kameran sittandes på var sin häst. 

https://www.instagram.com/p/CKjWXbCgtjB/?hidecaption=true

”Två glada ryttare, en professionell naturbegåvning och en som gör allt han kan för att hålla sig kvar uppe på hästen, Låt er inte luras av det stora leendet, jag bet ihop tänderna och höll andan för att hålla balansen” skriver Petter under inlägget 

Tvingas sälja hotell 

2020 blev ett tufft år för Petter Stordalens hotellkoncern och så sent som förra veckan rapporterades det i Dagens Naeringsliv att Stordalen tvingats sälja ytterligare ett hotell för att få loss kapital, , femstjärniga Skt Petri i Köpenhamn.

– Affären ger oss större möjligheter att gå stärkta ur krisen. Men det är också så att en stor del av pengarna ska användas för att betala av skulder, sa han till norska tidningen. 

Amerikanska investeringsbolaget Starwood Capital köpte hotellet men Stordalens bolag Nordic Choice ska dock fortsätta att driva hotellet. 

Se också: 

Fyra saker du inte visste om Petter Stordalen