Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peter Harrysons hjärta stannade – hyllar frun

Peter Harryson var nära döden när han drabbades av en allvarlig blodförgiftning i mitten av december 2018.Foto: NORA LOREK

I slutet av förra året drabbades Peter Harryson, 71, av en akut blodförgiftning som så när kostade honom livet och tvingade honom till en flera månader lång sjukhusvistelse. 

Att han tog sig igenom prövningen tackar han sitt livs kärlek, hustrun Charlotte Kuylenstierna, för.

– Hon har betytt allt, säger Harryson.

Vid juletid 2018 svimmade folkkäre skådespelaren Peter Harryson hemma i lägenheten i Göteborg och fördes akut till sjukhus.

Han hade drabbats av en blodförgiftning – som följdes av lunginflammation, njursvikt och ett hjärtstopp. 

– Jag var död. Jag dog på sjukhuset, har Peter Harryson tidigare berättat.

Han blev kvar på sjukhuset i 15 veckor innan han fick återvända hem igen. Sakta men säkert har han återfått krafterna. 

– Jag var väldigt illa däran, det var för jävligt rent ut sagt. Men just nu mår jag väldigt bra, säger Harrysson samtidigt som han öser lovord över hustrun Charlotte Kuylenstierna. 

– Det går inte att beskriva hur mycket hon har betytt. Hon är allt. Vi firade vår 48-åriga bröllopsdag häromveckan, och det känns som att vårt äktenskap bara blivit starkare under årens lopp. Man växer ihop mer och mer, och vi trivs med varandra.

Peter Harryson med hustrun Charlotta 2007.Foto: TOMMY HOLL / IBL

Spelar in film

Peter Harryson är pensionär sedan flera år tillbaka, men det betyder inte att han har slutat jobba. Just nu är han i full färd med att spela in uppföljaren till Colin Nutleys tittarsuccé ”Bröllop, begravning och dop”.

– Jag gör en kille som heter Conny. Han är far till Maria Lundqvists karaktär, en pensionär som jobbar på Volvo förr i världen. Det är väldigt mycket av mig i honom, särskilt eftersom vi inte har något manus. All dialog är improviserad, säger Peter Harryson, och fortsätter:

– Det är vansinnigt roligt. Bland det roligaste jag gjort. Sättet att jobba på är väldigt annorlunda och Colin är så oerhört positiv. Stämningen är så oerhört bra.

Peter Harryson är i full färd med att spela in uppföljaren till Colin Nutleys tittarsuccé ”Bröllop, begravning och dop”.Foto: LINUS HALLSENIUS / LINUS HALLSENIUS

”Jag är en lat jävel”

Efter filminspelningarna, som avslutas i november, är Peter Harrysons kalender tom. Än så länge.

– Jag har en del projekt på gång, men det kan jag inte säga något om ännu. Man får ha allting klart först. 

Han trivs med att jobba (”så länge någon vill ha mig ställer jag upp”) men tillägger att det inte får bli för mycket. 

– Om jag får välja, och det får jag göra numera, tar jag bara de jobb jag tycker är kul och som jag trivs med. Men jag är en lat jävel, så jag ska vara ledig också, skrockar han.