Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Özz Nûjen redo att bli
Sveriges statsminister

REDO FÖR SHOW. Özz Nûjen intar Draken i Göteborg för standupshowen "Statsminister Özz Nûjen". Humor och politik i symbios och inför showen ryker skägget – men absolut ingen annan kroppsbehåring. "Det måste klia så in i helvete. Jag skulle aldrig göra det. Jag är glad över hur jag ser ut – på fullaste allvar", säger han.
Foto: Lennart Rehnman

Han är medvetet singel, skulle aldrig vaxa bröstet och är enligt sig själv den enda ärliga statsministerkandidaten.

Özz Nûjen, 38, intar snart Göteborg med sin nya standup-show med målet att få folk att skratta – och rösta.

Nu ska han röra om i den politiska grytan och sedan somna utan någon vid sin sida.

– Klart jag vill hitta någon, men det är bara självbedrägeri att tro att det kommer att hända. Jag vill inte vara taskig mot någon tjej. Jag är hellre ärlig och ensam, än taskig och har någon.

Den 21 mars intar Özz Nûjen Draken i Göteborg och det är den nya standupshowen "Statsminister Özz Nûjen" som då har Västsvensk premiär.

Det är en välrakad Özz Nûjen som tittar tillbaka på åskådaren från flyern om showen. Och det kommer han också vara på scenen – men bara i ansiktet.

– Jag tycker att det är så ofräscht det där att vaxa eller raka hele kroppen. Det måste klia så in i helvete. Jag skulle aldrig göra det. Jag är glad över hur jag ser ut – på fullaste allvar, säger han.

Något motto som säger att man ska testa allt åtminstone en gång är alltså inte hans melodi.

– Vad är det att testa? Man har ju testat och raka sig i ansiktet det räcker. Jag är ju stolt över det jag har, det är så här jag ser ut. Tjejer älskar det eller hatar det – men mitt luktar i alla fall pepparkaka.

"Vara ärligare"

I showen anmäler han sin kandidatur till statsministerposten, om den påstådda pepparkaksdoften kommer att sprida sig inne på draken är ännu oklart, och publiken ska få ett hum om hur den kurdiska komikern skulle styra Sverige.

– Jag påverkar fler personer så här än om jag skulle vara politiskt bunden. Jag kan vara roligare, jag kan vara ärligare, mer faktiskt och mera klar i mitt sätt att förklara saker, säger Özz Nûjen.

Givetvis är målet också att få publiken att skratta, han titulerar sig ändå komiker, och enligt honom själv är det hyfsat lätt när det gäller politik.

– Jag vill få folk att skratta åt de viktiga sakerna, ibland behöver du bara läsa upp vad de har sagt. Som på riktigt är kul, eller bara chockerande dåligt, säger han och fortsätter.

– Som när Carl Bildt gick till hårt angrepp mor Ryssland när de släppt avlyssningen på USA:s representant i EU hade sagt "fuck EU". Och Carl Bildt blir arg på ryssen! Då är man verkligen USA:s mellanstora hund.

Inget kärleksliv

Turnén pågår från slutet av mars och under hela april. Och i och med det hektiska schemat, som blivit rutin för Özz Nûjen, är det knapert på kärleksfronten.

– Det är ju därför jag är singel, jag klarar inte av att lura någon, och speciellt inte mig själv, att tro att det skulle gå bra. Man vill ju hitta någon, men det fungerar inte i det här yrket. Det skulle bara vara att lura sig själv.

Även om han erkänner att det kan ha slunkit in någon kortare förbindelse efter att hans äktenskap tog slut. Och att han står på en scen har sannerligen inte varit ett hinder.

– Lätt att jag har legat med en hel del som bara vill ha mig som trofé, lätt. Det vore självbedrägeri att säga något annat. Men jag är medvetet singel, kan man väl säga.

Özz Nûjen

Foto: Foto: Ellinor Collin
Namn: Loran Özz Ceko Nûjen.

Ålder: 38 år, född den 20 juni 1975.

Bor: Stockholm.

Civilstatus: Medvetet singel.

Aktuell: Spelar standupshowen "Statsminister Özz Nûjen" på Rival i Stockholm och på Draken i Göteborg mellan 14 mars och 27 april. I showen gör han upp med det politiska klimatet i Sverige, ger en och annan känga till det svenska styret och bjuder – givetvis – på samtidskritiska humorinslag.

Då kan du se showen i Göteborg

21 mars

22 mars

23 mars

3 april

4 april

5 april