Överraskningarna i ”Lotta på Liseberg”

Lotta Engberg och Mikael Sandström i intervju med GT.
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Mia Skäringer överraskade alla med sin sångröst.
Foto: Skärmdump TV4

I snart tretton hela säsonger har Lotta Engberg spridit glädje till den allsångsälskande publiken på Liseberg och i tv-sofforna. 

Förutom trallvänliga visor och folkkära artister har det även bjudits på en hel del överraskningar. 

Även för Lotta själv. 

– Hon var inte så van att stå inför en stor publik som sångerska. Men det blev så fint, sa en förvånad Lotta efter Mia Skäringers sångframträdande i programmet.

Trots att Lotta Engberg har varit en del av kändiseliten i flera decennier slutar hon aldrig överraska sin publik. Det är fräcka skämt, hyllningar och en hel del pussar. 

Men i bland blir även Lotta överraskad. 

– Mia Skäringer när hon sjöng ”Halleluja” 2015. Hon var osäker på om hon skulle sjunga den. Hon var inte så van att stå inför en stor publik som sångerska. Men det blev så fint, sa Lotta i en intervju gällande hennes mest minnesvärda ögonblick på Lisbergsscenen. 

Även publiken blev mållös när Mia Skäringer visade att hon inte bara är en fena på komedi – utan även på att sätta toner. 

Nostalgisk fest

Lotta Engberg tog Sverige med storm efter sin vinst i Melodifestivalen 1987 med svängiga ”Fyra Bugg & en Coca Cola” iklädd solgul skjorta och ceriserosa kjol. 

År 2017 fyllde låten 30 år, ett av programmen det året satt Lotta iförd en morgonrock innan hon slängde av sig rocken och visade de färgglada kläderna. Alla visste att då att det var dags för Lotta att köra sin gamla klassiker med likadana kläder och likadan danskoreografi –  men i allsångsform såklart.

Lotta Engberg på Melodifestivalen 1987
Foto: Kamerareportage/TT / TT NYHETSBYRÅN

De fräcka kyssarna

Under årens lopp har Lotta även hunnit med en och annan ”kysskupp”. Både när det kommer till de gästande artisterna, men även hos publiken.

En av gångerna avbröt hon till och med mitt i ”Rosa på bal”. Då hade Lotta bjudit upp en äldre man i publiken som hon dansade med medan de sjöng allsången tillsammans.

När mannen hade sjungit en textrad valde Lotta Engberg att tysta musiken och stoppa låten.

– Nu måste vi bryta här, jag är ledsen, säger Lotta Engberg till mannen.

– Allvarligt talat, här står du framför mig och så sjunger du ”Tyst, ingen såg att jag kysste din kind” och vad gör du? frågar Lotta Engberg och får då en puss på kinden av den valsande allsångsgästen. 

– Jag tycker om att busa, så därför gjorde jag det, sa Lotta efter programmet. 

Ännu en gång stjäl Lotta en puss av en man i publiken
Här får Lotta pussar av Felix Sandman och Benjamin Ingrosso.

SE MER: Lottas känslokaos på Liseberg

Kort innan sändning blev stämningen extra känslofylld för Lotta Engberg.