Osäkerheten kring Lotta på Liseberg: ”Utvärderar”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Lotta Engberg har stått på Lisebergsscenen varje sommar sedan 2004.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES

Nästan en miljon människor såg sista avsnittet av årets Lotta på Liseberg – en riktig succé.

Men hur det blir nästa år är ännu oklart. Kommer Lotta fortfarande stå på Lisebergsscenen varje måndag?

– Vi utvärderar alltid säsongen och just nu finns det inget beslut taget om nästa år, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent för programmet. 

Eurovisionvinnarna Måneskin gästade premiären när Lotta på Liseberg drog i gång i början av sommaren.

Sedan dess har svenska folket följt Lotta Engberg när hon står på scen som programledare för det folkkära programmet. Finalavsnittet som sändes den 16 augusti sågs av 947 000 personer. Det var en rejäl ökning jämfört med fjolårets 763 000 personer.

– Man kan summera sommaren och säga att den överträffade alla förväntningar. Linjär tv tappar årligen tittare till digital tv men ”Lotta på Liseberg” vände en sådan trend i år och ökade tittarna linjärt. Det är ett enastående betyg för både Lotta och alla som jobbar med programmet, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent för Lotta på Liseberg, och fortsätter:

– Framgången för ”Lotta på Liseberg” beror på flera faktorer. En av dem är att i år hade vi extremt många artister som ville komma till oss. Folkkära namn och stora artister. Stora betyget är att Eurovisionvinnarna Måneskin stod på våran scen.

Jonathan Nordin är exekutiv producent för Lotta på Liseberg. (Arkivbild).
Foto: Samuel Andersson

”Fullkomligt magnifikt”

Samtidigt knappar ”Lotta på Liseberg” in på Stockholmsversionen ”Allsång på Skansen” – även fast de fortfarande ligger en bit före.

– Det är fullkomligt magnifikt. Det är klart att ”Allsång på Skansen” är en storebror i Allsångssverige och är ett strålande program. Det är klart att det är kul att vi närmar oss deras tittarsiffror – även fast vi fortfarande ligger långt ifrån. 

”Lotta på Liseberg” har arrangerats varje sommar sedan 2004 – och Lotta Engberg har då tagit en paus från sitt programledarjobb på Bingolotto. I sommar var det därför Agneta Sjödin som tog över tillsammans med Casper Jarnebrink.

Årets Lotta på Liseberg blev en succé, berättar TV4.
Foto: JOHAN VALKONEN

Inget beslut taget

Men hur blir det nästa år? Om Lotta Engberg och succéraketen kommer fortsätta kan Jonathan Nordin inte riktigt svara på.

– Vi är jättenöjda mot Lottas insats och hon verkar vara på en bra plats i livet. Jag tror det syns genom tv-rutan och hon är älskad av många. Vi utvärderar alltid säsongen och just nu finns det inget beslut taget om nästa år men TV4 är nöjda och allt talar för att det kommer positiva nyheter snart, säger han.

GT har varit i kontakt med Lotta Engberg som inte ville uttala sig.

SE FLER NYHETER: Lotta och Soldoktorns nya hus

Lotta Engberg och Mikael Sandström i intervju med Expressen