Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ola-Conny om oron för corona: ”Dödsångest”

Så här såg det ut på Gekås i förra veckan.
Ola-Conny från programmet ”Ullared”.Foto: PER WISSING / GT/EXPRESSEN

Bilder inifrån varuhuset Gekås i Ullared visar trängsel och långa köer.

”Ullared”-profilen, Ola-Conny Wallgren, jobbar på varuhuset och har varit orolig.

– Man hade stundtals lite dödsångest, men innerst inne visste jag att det inte skulle drabba mig, säger han till Aftonbladet.

När GT:s fotograf var på plats i varuhuset Gekås i Ullared vittnade besökare om hur svårt det är att hålla avståndet inne på varuhuset. Bilder inifrån visar långa köer och människor som trängs.

Företaget har sedan tidigare vidtagit åtgärder och släpper endast in 3 500 kunder i varuhuset, jämfört med de 7 500 som tillåts i vanliga fall.

För att minska trängsel ytterligare har de bland annat stängt varannan kassa och vidtagit andra åtgärder för att minska spridningen av coronaviruset, där trängseln brukar vara som allra störst.

Bilder inifrån visar långa köer och människor som trängs.Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL / GT/EXPRESSEN

– Det finns ju också ansvar för den enskilda individen, det går inte att komma i från det. Man ska ju helst inte vara hos oss om man är i riskgrupp men sådana ser vi ju här också, har vd:n Boris Lennerhov sagt om trängseln.

”Göra allt för att hålla mig frisk”

Ola-Conny Wallgren, som främst är känd från tv-serien ”Ullared” på Kanal 5, jobbar på varuhuset och berättar att de gör allt för att säkerställa besökarnas och de anställdas säkerhet.

– Jag säger att det är coronatider och de fattar själv, de håller avstånd. De känns lite konstigt, men så är det. De respekterar det, säger han till Aftonbladet.

Ola-Conny som är pollenallergiker berättar att han knappt vågat nysa framför folk och att misstänksamheten varit stor bland människor.

Samtidigt har varuhuset vidtagit en rad åtgärder för att minska trängseln.Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Han har också varit orolig.

– Man hade stundtals lite dödsångest, men innerst inne visste jag att det inte skulle drabba mig. Jag tänkte att jag ska hålla avstånd, jag ska göra allt för att hålla mig frisk, säger Ola-Conny till tidningen.

Se mer: